2009. november 4., szerda

Gofri

Első közös konyhai gépünk egy 3:1 szendvicssütő volt, még vadházas időszakunkban. Azóta is ezt használjuk, bár már ritkán kerül elő. A lánykámnak kb. egy hete jutott az eszébe a gofri, de hogy honnan, miről...? Néha jó lenne belelátni a fejébe. :D Az elmúlt napokban párszor megemlítette, így tegnap végre rá is szántam magam.


Nem szoktam szeretni a "használati utasítás recepteket", de ebben az esetben a géphez kapott  jobban ízlik, mint bármelyik másik recept. Így azt használom, változtatások nélkül. Egyszerű elkészíteni, először a száraz hozzávalókat keverem össze, majd bele a folyadékok, végül keményre vert tojásfehérje. Ezután rövidke pihentetés következik, a forma kiolajozása és már indulhat is a sütögetés. :) Nálunk csokipuding és tejszínhab kerül általában a tetejére. :))
Egy kiadósabb leves után kiváló és bőségesen elég is.

Hozzávalók (mérettől függően kb. 10 db gofrihoz - nekem 2 db kb. 13x13-as születik egy sütésre): 1,75 (280 g) csésze liszt, 2 teáskanál (8-9 g) sütőpor, 3 teáskanál (15 g) cukor, 0,5 teáskanál (3 g) só, 3 felvert tojássárgája, 1/3 csésze (80 ml/70 g) étolaj, 1,5 csésze (375 ml/365 g) tej, 3 tojásfehérje kemény habja. A tetejére puding, lekvár, Nutella, tejszínhab...

16 megjegyzés :

DebiGabi írta...

Az én lánykám is emlegette valamelyik nap. De jó, hogy eszembe juttattad Te is, milyen rég készítettem már én is gofrit:DDD

Süti Bazár írta...

Így igaz, az a legjobb recept, ami a dobozban volt!! Mi is nagyon szeretjük :-))

egycsipet írta...

Gabi, valami lehet a levegőben, ha a lányaink így összehangolták a kívánságaikat. ;)

Yasmine, egyszer szervizbe került a készülék és ott elkavarodott a használatija. Ne tudd meg, hány álmatlan órámba került, mire le tudtam újra vadászni a "tuti kis receptemet". :DDD

szepyke írta...

Mi a harmadik funkció?
Nekem gofrit süt, toast-ot...
Mi a harmadik?

egycsipet írta...

Szepyke, grill.

Belly írta...

Mostanában én is goffrit akarok enni.Ez azért érdekes mert mindössze egyszer,nyaraláskor ettem 10 éves koromban,azóta soha.Kénytelen voltam tegnap készen venni,mennyei volt.Hát mégha magam csinálnám.Be akarok szerezni egy sütőt de csak szív alakú sütőformát láttam nekem meg négyszögletes kellene.

egycsipet írta...

:)) Belly, szerintem nagyobb műszakinál találsz választékot (ráadásul a karácsony is közeleg ;D). Ajánlanám a miénket, de ez igazán csak akkor éri meg, ha ki tudjátok használni minden funkcióját, anélkül drága darab.

szepyke írta...

Belly, szerintem a LIDL-ben van négyszögletes, ha minden igaz, dupla!

4990 talán, tegnap láttam! Nézd meg az oldalukon!

Belly írta...

Szepyke,megyek megnézem,köszi!

Melinda írta...

Mi is nagy rajongói agyunk a gofrinak,de teljesen más recepttel szoktam dolgozni.Lehet,hogy ki kéne próbálnom ?:))

egycsipet írta...

Lehet... :D

margit2 írta...

Nekem nincsen goffri sütőm... Éppen én is a múltkor láttam valamelyik nagy bevásárlásnál... De drágának találtam...Meg már nagyon fel voltunk pakolva, tele volt a vásárlós kocsi... De lehet, hogy még rátérek erre a témára, ha legközelebb meglátom bevásárláskor! :-)

egycsipet írta...

Margitka, ha jó áron hozzájutsz és van helyed egy újabb kütyünek, akkor szerintem érdemes beszerezni. Ti biztosan ki tudnátok használni! ;)

Kiskukta írta...

De jó, így működik, úgy néz ki!!!!
nbekem sincs gofrisütőm, de be kéne eggyett szerezzek, mert nagylányunk nagy gofrirjongó:)

trinity írta...

A gyerekek folyamatosan ennék nálunk is, de nem is csodálom:)))

egycsipet írta...

Kiskukta, SZUPER! Remélem, ezután is... :D
Szepyke ajánlotta fent, a Lidlben most van sütő. ;)

Trinity, nálunk csak mostanában kezd a nagylány "kívánni", úgyhogy lehet, hogy hamarosan hetente süthetem. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...