...azaz: keverem a szezont a fazonnal. :)
Az úgy volt, hogy nem volt itthon szinte semmi a hűtőben, csak 1-2 alap- és rejtőzködő életmódot folytató élelmiszer. Mindjárt ebéd, főzni nem sok kedvem volt, a reggeli viszont elmaradt és éppen finom kiflik sültek a sütőben. Hát kenjünk valamit azokra a kiflikre!
Az úgy volt, hogy nem volt itthon szinte semmi a hűtőben, csak 1-2 alap- és rejtőzködő életmódot folytató élelmiszer. Mindjárt ebéd, főzni nem sok kedvem volt, a reggeli viszont elmaradt és éppen finom kiflik sültek a sütőben. Hát kenjünk valamit azokra a kiflikre!
Hűtő kinyit... Eszembe jutott, hogy Fahéj&Fetánál láttam egy fetakrémet, így kikászálódott egy doboz Fetaki, egy majdnem üres tejfölös doboz, és egy kígyóuborka. Hozzácsaptam még némi fokhagymát és mivel fekete olívabogyót nem találtam, maradt a zöld és töltött. :) A sajtot villával összetörtem, hozzákutyultam a tejfölmaradékot, belereszeltem a fokhagymát. Megmostam, megpucoltam a kígyóuborkát, kikapartam a magjait és nagylyukú reszelőn lereszeltem. Kissé kinyomkodtam és hozzákevertem a krémhez, végül háromba darabolt olívabogyót kevertem hozzá. Tányérra szedtem, néhány bónusz olívát tettem a tetejére és meglocsoltam dióolajjal.
Semmi flanc: langyos kiflire halmozva ettük, és bizony igen finom volt. :)
Hozzávalók: 500 gr feta jellegű sajt (Fetaki), 2-3 evőkanál tejföl, 2 (vagy ízlés szerint több) gerezd fokhagyma, 1 kígyóuborka, 1 marék olívabogyó, dióolaj (vagy olívaolaj).
Az adag hatalmas, népes családnak való, bár jó tesz neki a pihenés, így alacsonyabb létszám esetén másnap is fogyasztható.
12 megjegyzés :
Nagyon ötletes...Langyos kifli...hmmmm:)Még nem reggeliztem:-DDD
Ez nagyon finom lehet :)Szeretem az ilyen fajta vacsora ötleteket
Niki, Bianka, köszönöm! :))
Azt meghiszem hogy finom volt!:)JO otlet.
Benézel hozzám picit? :-)
Milyen szép ez a tányér!Zöld nincs?:)))
Nem bírtam ki...:))))
Edó, köszi! :))
Andi, megyek! :)
Szepy, az nincs sajnos, nem is értem, miért nem került 1-2 közéjük. Ja, de bocs, hazudok... Müzlisből van egy zöld. :D "Pont olyan" zöld! :)))
Hibátlan! Már vittem is, mármint a receptet, mert gondolom egy kenésnyi sem maradt!:-)
Fincsi lehet és milyen jól mutat a piros tányéron!
Finom volt biztos, imádom a feta sajtot!
Latsia, úgy ahogy mondod. :)) Köszi!
Liza, köszönöm! :)
Ottis, akkor érdemes kipróbálnotok, nagyon kellemes kis krémecske. :))
Gyere hozzám, van nálam Neked valami...kicsit kikérdezlek:-)
Megjegyzés küldése