Flóránál láttam meg ezt az egyszerű, finom kis süteményt és azonnal el is készítettem. A bejegyzés csak most ért ide, de még időben: szezonja van a sütőtöknek, tegyétek süteménybe, mert isteni! Az eredetihez képest némi módosítással készült nálam, egyrészt mert nem volt elég tököm hozzá (...), másrészt mert a tökös sütiket kevés cukorral szoktam mostanában készíteni, így meghúztam a mennyiséget. Éppen elég édes lett így is...és finom és szaftos, és másnap is csodásan puha, és süssétek és egyétek a sütőtököt, mert nagyon jó! :)
Flóra, köszönöm! :)
A vajat a cukorral kikevertem, ezután beledolgoztam a tojásokat is. A sült, kihűlt tök héját lehúztam, belét botmixerrel pépesítettem és összedolgoztam a vajas keverékkel. A tejet és a száraz anyagokat belekevertem, majd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. A tetejére szeletelt mandulát szórtam és 190 °C-ra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt megsütöttem. Langyosan-kihűtve szeletelhető és abbahagyhatatlan! :)
Hozzávalók egy 15x25 cm-es tepsihez: 8 dkg vaj, 8 dkg cukor (házi vaníliás cukorral keverve, kevésbé édes tök esetén lehet több a mennyisége), 2 tojás, 35 dkg sült sütőtök (tiszta súly), 50 ml tej, pici só, 1 erős teáskanál sütőpor, fél teáskanál fahéj, 14-15 dkg liszt (egész pontosan 145 g volt, de ezzel nem borzolnám az idegeiteket), 10-20 g szeletelt mandula (dióval is remek lehet).
Flóra, köszönöm! :)
A vajat a cukorral kikevertem, ezután beledolgoztam a tojásokat is. A sült, kihűlt tök héját lehúztam, belét botmixerrel pépesítettem és összedolgoztam a vajas keverékkel. A tejet és a száraz anyagokat belekevertem, majd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. A tetejére szeletelt mandulát szórtam és 190 °C-ra előmelegített sütőben, 20-22 perc alatt megsütöttem. Langyosan-kihűtve szeletelhető és abbahagyhatatlan! :)
Hozzávalók egy 15x25 cm-es tepsihez: 8 dkg vaj, 8 dkg cukor (házi vaníliás cukorral keverve, kevésbé édes tök esetén lehet több a mennyisége), 2 tojás, 35 dkg sült sütőtök (tiszta súly), 50 ml tej, pici só, 1 erős teáskanál sütőpor, fél teáskanál fahéj, 14-15 dkg liszt (egész pontosan 145 g volt, de ezzel nem borzolnám az idegeiteket), 10-20 g szeletelt mandula (dióval is remek lehet).
10 megjegyzés :
Mennyire szép állaga van, és gyönyörű magas. Lekiabál róla mennyire puha és omlós. :) Biztosan nagyon finom, sosem ettem még sütőtökös sütit.
Már régóta kacérkodok a sütőtökös sütivel. Holnap veszek is tököt.
Nagyon kívánatos a sütid!
Nagyon szép lett! És örülök, hogy ízlett! :))
De csodás színe van
Nagyon finom lehet:) Még csak most fedeztem fel a sütőtököt, mint sütemény alapanyagot, de nagyon tetszik. Nálam is most készül egy sütőtökös süti, remélemjó lesz:)
Finom süti! és olyan napsütést idéző, így ősszel :)
Rainy, köszönöm! Nem olyan magas, csak kicsik a kockák. ;) De valóban nagyon finom puha, érdemes lenne kipróbálnod, ha szereted a sütőtököt. :)
Marisz57, köszönöm szépen, nem fogod megbánni, ha elkészíted! :)
Flóra, köszi és köszi! :)))
Bianka :)
Trollanyu, biztosan az lesz, mindig csuda finomságokat készítesz! :)
Vicuska, köszönöm! :) Éppen ma görbült le a szám, hogy nem egyhamar lesznek napsugarakban fürdő fotóim. :(
Köszönöm szépen lányok! :))
Már Flóránál is megcsodáltam, mentettem is, most ezt teszem nálad is, már alig várom mi is megkezdjünk egy sütőtököt, mert van vagy 5 óriási.
Kati, köszönöm! Az óriástökök miatt irigykedem :), biztosan nagyon sok finomságot fogsz készíteni belőlük!
Nagyon guszta, elkészítem én is :)
Megjegyzés küldése