Még mindig csend van felém, nagyon lassan, tompán indul az év. Az idő semmilyen, na meg kissé kívülről szemlélődős érzésem van...mondom, hogy nem vagyok magamnál. :D Erőt véve magamon azért ma már hoztam egy rövid receptet, még szilveszterről. A férjem ösztönzésére (ez a finom fogalmazás volt) készítettem és nem bántam meg, úgyhogy mehet a recept az utókornak...
A lencsét válogattam, átöblítettem, majd egy kis fokhagyma, babérlevél és némi só társaságában, bő vízben megfőztem. Amíg a lencse főtt, elkészítettem a dresszinget és a lilahagymát vékonyra szeleteltem (pici kockákra is aprítható, ha úgy jobban tetszik). A lencsét hideg vízzel leöblítettem, majd összeforgattam az ecetes lével és a hagymával. Hűtőben hagytam összeérni az ízeket (3-4 óra elég lehet, de egy nap után csak még jobb).
Magában, de a szilveszteri sült mellett is nagyon finom volt.
Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2 kisebb babérlevél, 1-2 gerezd fokhagyma lereszelve, 1 nagy fej lilahagyma, só, víz, továbbá a dresszinghez 3 evőkanál cukor és méz vegyesen (vagy csak ez vagy csak az), 6-7 evőkanál ecet (gyengébb provanszi fűszeres és almaecetet használtam, de sima 10%-os ecettel is készíthető, abból kevesebb szükséges), 2 evőkanál olaj (olíva, szőlőmag...), só, őrölt bors, 1-1,5 dl víz.
A lencsét válogattam, átöblítettem, majd egy kis fokhagyma, babérlevél és némi só társaságában, bő vízben megfőztem. Amíg a lencse főtt, elkészítettem a dresszinget és a lilahagymát vékonyra szeleteltem (pici kockákra is aprítható, ha úgy jobban tetszik). A lencsét hideg vízzel leöblítettem, majd összeforgattam az ecetes lével és a hagymával. Hűtőben hagytam összeérni az ízeket (3-4 óra elég lehet, de egy nap után csak még jobb).
Magában, de a szilveszteri sült mellett is nagyon finom volt.
Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2 kisebb babérlevél, 1-2 gerezd fokhagyma lereszelve, 1 nagy fej lilahagyma, só, víz, továbbá a dresszinghez 3 evőkanál cukor és méz vegyesen (vagy csak ez vagy csak az), 6-7 evőkanál ecet (gyengébb provanszi fűszeres és almaecetet használtam, de sima 10%-os ecettel is készíthető, abból kevesebb szükséges), 2 evőkanál olaj (olíva, szőlőmag...), só, őrölt bors, 1-1,5 dl víz.
9 megjegyzés :
Te csaltál! Mikor én készítettem napokban salit, hát úgy nézett ki, mint egy sártrutymó! Méghogy ilyen szépen egyben van..))
Csipet a nyúl áldjon meg! Keresem nálad a keresőt, oszt nincs! Kenyeret akartam nézni, hogy nálad milyen vagyon..de leshetem..
Még sosem készítettem, de szeretném kipróbálni:)
Nagyon finom lehet guszta! Lencsét még ilyen formában nem ettem, de a főzeléket nagyon szeretem. Pikáns íze lehet!
Tetszik! Bár nem gyakran készítek lencsét, mentem jövő szilveszterre... :)
Cserélünk lencsesaláta recit? Te hoztad az enyémet, én viszem a tiedet! Nagyon-nagyon guszta! :)
Ez a egyszerű és nagyon finom kategória. Mi nagyon sok lencsét eszünk évközben is:)
Nagy kedvet kaptam hozzá, olyan jól mutat a fotón! Azonnal tenném is oda, de sajna nincs itthon lencsém-
Tea :DDD
Azért látszik itt is jónéhány szétfőtt szem. Nem akartam még ennyi ideig sem főzni, de ember sztrájkolt, mert a "res" lencse neki "kemény" volt. :P :))
Kereső tényleg nincs, mert fent van a navbar és így feleslegesnek láttam kirakni. Plusz fejléc alatt vannak címkék és tartalomjegyzék, azt nem nézted?
Egy időben itt bal oldalon is kint voltak a kenyér címke, de most nézem, hogy eltűnt. Gondolom én tüntettem el az adventi választék felpakolásakor, de akkor sem rémlik. :DDD
Kati, nekem is az első volt. Férjem evett ilyet valahol és ő kérte, én babbal ismertem ugyanezt.
Éva, Petra, köszi! :)
Hankka, húúú, a tiéd nagyon bejön! Tea írta, hogy szépek leszünk a lencsétől, úgyhogy szerintem hamarosan sort kerítek rá, egy kis szépség mindig jól jön. ;D
Trollanyu, ez így van. Gyorsan elkészül és finom, én magában nassoltam újévkor. :)
Marisz, köszönöm szépen! Próbáld ki, szerintem érdemes! :)
Megjegyzés küldése