2012. május 6., vasárnap

Málnakrém

Még mindig van egy kevés fagyasztott gyümölcs az előző évi termésből, ezek közül mostanában a málna a legkapósabb. Kisebbik lányom névnapjára egy hete joghurthabos tortát készítettem, a tegnapi partira pedig parfét. Ennek az alapja ez a főzött málnakrém, amit a citromkrém mintájára készítek. Nagyon finom, változatosan felhasználható krém, ami zárt üvegben néhány napig elvileg eláll a hűtőszekrényben, bár ezt nem tudtam még tesztelni, mert mindig azonnal elfogy. :D


A mirelit málnát a mikró olvasztó programján olvasztom ki (szezonban ez a fázis megspórolható), majd villával pépesítem és szűrőn áttöröm. Kevés citromlevet csorgatok hozzá. Hozzáadom a cukrot és a vaj felét, majd gőz fölött addig melegítem a keveréket, amíg a vaj elolvad.
A tojásokat és -sárgákat egy másik edényben habosra keverem, és belecsorgatom a málnapépet. Folyamatosan kevergetve, gőz fölött, addig főzöm, amíg pudingszerű lesz az állaga (cca. 10 perc). Ekkor leveszem a tűzről és hozzákeverem a maradék, kisebb darabokra kockázott vajat - egyik kockát a másik után, mindig teljesen eldolgozva az éppen aktuális darabot. Időnként megkeverve hagyom kihűlni, végül hűtőbe teszem a kész krémet - ha nem azonnali fogyasztásra készül, akkor csavaros tetejű üvegbe érdemes tenni.


Hozzávalók: 25-30 dkg (mirelit) málna (magtalanítva kb. 20 dkg pépre van szükség), 2 evőkanál citromlé, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 2 egész tojás, 2 tojás sárgája.

3 megjegyzés :

Kati írta...

Gyönyörű színe van a krémednek, sajnos ma sütöttem el az utolsó csomag málnát. De már alig várom az ujat.

Rosita Vargas írta...

Una auténtica exquisitez me encantó su recta ..maravillosa,abrazos y abrazos.

egycsipet írta...

Kati, köszönöm! Ne bánd, hogy elfogyott, annál nagyobb lesz az öröm, amikor végre érik a következő termés! ;)

Rosita, gracias. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...