2012. május 11., péntek

Joghurthab

A joghurthab az egyik legegyszerűbb desszert - ráadásul finom is. Régebben a készen kapható változatát is szerettem, ma már nehéz belőle igazán jót találni, így inkább magam készítem el, ha kedvem támad hozzá.


Kevés munkával, gyorsan elkészülő desszert, csak az előkészítése hosszadalmas: a joghurtot sűrű szövésű szitába vagy szövetbe teszem és hagyom, hogy a savó nagyjából egy óra alatt kicsepegjen belőle. A behűtött tejszínt elkezdem felverni - amikor félig felverődött, beleszórom a porcukrot és a zselatin fixet, és együtt keményre verem. A felvert habot összeforgatom a joghurttal és már kész is.
Innentől tetszőlegesen tovább variálható: a fotón látható málnás pohárdesszertbe 2-3 evőkanál málnakrémet kevertem - aki szereti a homogenitást, dolgozza jobban össze. Rétegezhető sűrű lekvárral, dzsemmel is, ekkor a gyümölcsréteg kerül a pohárban alulra és a joghurthabbal zárjuk le, illetve az ízesített hab piskótába is tölthető, nálunk nyáron nagy kedvenc az ilyen könnyű, gyors torta.


Hűtőszekrényben érdemes hűteni néhány órán keresztül tálalás előtt, így pl. klassz desszert lehet belőle akár népesebb vendégseregnek is.


Hozzávalók 2-3 adaghoz: 1 kis pohár (175 g) natúr joghurt lecsepegtetve, kb. 1,5 dl tejszín, 1 csapott evőkanál porcukor, 1/3 csomag (6-7 g) Zselatin fix.

7 megjegyzés :

Tincsi írta...

Nagyon guszta!
Muszaj lesz kiprobalni :)

Chef Viki írta...

Hmmmmmmmmmmmmm... Összefutott a nyál a számban :-))

Hankka írta...

De jó ötlet, nagyon tetszik! Egyszerű és nagyszerű! :)

egycsipet írta...

Kööösziii lányok! :))

Brigitta írta...

Nagyon fincsinek látom!

Csipetke kedves,tudnád nekem ezt ajánlani egy tortába?Vagy valami hasonló,könnyű,de masszív krémet?Feltétlen epres kellene két lap kakaós piskóta közé nekem. Olyat szeretnék,ami nem vágható,mint a szalonna.Krémes,könnyű,de masszív.
Csak ennyi a kérésem,köszönöm előre is!:)

egycsipet írta...

Brigitta, köszönöm!
Mehet tortába. Megáll, nem ereszkedik meg, ha leveszed a keretet, de jól szeletelhető és nagyon könnyű, az a repetát kérő fajta. :) Én könnyű, szinte súlytalan piskótát szoktam sütni az ilyen krémekhez, semmiképp sem tömörebb, nehezebb darabot.
Viszont ezt még nem próbáltam gyümölcsdarabokkal, gondolom megfelelő méretre vágva elbírja a darabokat is, de én ebbe krémet vagy gyümölcszselét szoktam keverni. Ha gyümölcsdarabosat szeretnél, akkor ezt a tortát ajánlom, illetve túrós krémmel még érdemes kipróbálni ezt a tortát, nagyon finom és könnyű ez is.

Brigitta írta...

Nagyon köszönöm!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...