2012. május 5., szombat

Kókuszos csokifagyi

Ez a fagyi házon belül csak mikifagyi vagy nyuszifagyi néven fut, a név alapján egyből levágható, hogy miért. :D A recept voltaképpen a csokifagyim átdolgozása: csokifigurákból :) és kókusztejből készül.


A kókusztejbe beletördelem a csokit, hozzámérem a kakaóport és időnként megkeverve, lassú tűzön felforralom. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel kikeverem, hozzáadok egy picurka sót és a rumaromát, végül a tejszín egyharmadával felhígítom. A maradék tejszínnel visszahűtöm a csokis kókusztejet, majd állandó keverés mellett hozzáöntöm a tojásos keveréket, és forráspontig melegítem, addigra lágyabb puding állaga lesz. Kihűtve hűtőszekrénybe teszem, ahol egy éjszakát pihen, mielőtt a fagylaltgépbe kerül.
A fagyasztás legvégén kókuszpehellyel elkevert reszelt csokoládét szórok bele, hagyom, hogy a gép 1-2 fordulattal belekeverje a fagylaltba ezeket és csak azután szedem dobozba a kész fagyit. Tálalásig fagyasztóban tartom.


Hozzávalók: 10 dkg csokoládé (húsvéti/karácsonyi maradék tejcsoki figurák - csoki és nem tejbevonó!), 1 erős evőkanál Holland kakaópor, 4 dl kókusztej, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál vaníliás cukor, 3 evőkanál kristálycukor, 1 púpozott teáskanál (6-8 g) étkezési keményítő, picurka só, 1-2 mokkáskanál rumaroma, 2 dl tejszín, továbbá 2-3 dkg reszelt étcsokoládé és egy kisebb maroknyi kókuszpehely.

5 megjegyzés :

Babette írta...

Üdv a klubban! Magértelek! Nagyon jó ötlet ez a csokinyuszi dolog. ha nekiállnék, de nincs kókusztejem, meg házi kókusztejet sem akarok csinálni ugyebár, akkor síma tejjel is múkodik? Múkodj:)))

trollanyu írta...

Nagyon jó, szeretjük a kókuszt, csokival kombinálva is nagyon finom. Nálunk is volt kókuszos fagyi a héten, úgy látszik kezd beindulni a fagyiszezon:)

egycsipet írta...

Babette, köszi! ;)
Működik persze, csak én olyankor több tejszínt és kevesebb tejet használok (4:2 helyett 3:3 dl). Na és persze nem lesz kókuszos ízű, mert a végén belekevert pehely nem ad elég ízt neki, úgyhogy ha erre az ízre vágysz, szerintem főzz egy kis reszeléket is az alapba. ;)

Trollanyu, köszönöm! Igen, igen, itt a szezon, mostantól beindul a fagyigyár. :)

Hankka írta...

Jaj, de finom lehet! És végre itt az alkalom a maradék csokidíszek felhasználására! :)

egycsipet írta...

Hankka, tényleg finom és nem mellesleg nagyon "praktikus" desszert! ;D Köszi! :*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...