2012. május 8., kedd

Kókuszos-áfonyás zabtallér

Ez a nagyon finom, ropogós cookie a múltkori zabtallér mintájára készült...még valamikor április közepén. Hááát, gyorsasági rekordot nem fogok dönteni receptírás kategóriában, az biztos. ;))


A mandulát késes robotgépben felaprítottam, majd hozzáadtam a zabpelyhet és azzal együtt aprítottam tovább. Tálba borítottam a mandulás pelyhet, hozzákevertem a kókuszt, áfonyát, csokit, sütőport, szódát és csipetnyi sót.
A gépbe tettem a vajat és a nádcukrot, néhány perc alatt habosra kevertettem. Hozzáütöttem a tojásokat, vaníliaeszenciát csorgattam bele és tovább habosítottam. A száraz anyagokat összedolgoztam a vajas keverékkel. Sütőpapíros tepsibe diónyi gombócokat formáztam, amiket egy vizes pohár aljával vékonyra lapítottam (számolni kell vele, hogy sütés közben még tovább terülnek). 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütöttem a tallérokat - amíg szép barnás színt kaptak (12-13 perc). 
Forrón még puhák, így csak pár perc pihentetés után lehet rácsra tenni a kekszeket.


Hozzávalók 40-50 db (8-9 cm átmérőjű) tallérhoz: 10 dkg mandula, 20 dkg zabpehely, 4 dkg kókuszpehely, 2 dkg kókuszreszelék, 6 dkg aszalt vörösáfonya, 6 dkg süthető csokicsepp, 2-2 g sütőpor és szódabikarbóna, csipet só, 20 dkg puha vaj, 20 dkg nádcukor, 2 tojás, 2 teáskanál vanília eszencia.

3 megjegyzés :

Unknown írta...

Nagyon finom, lehetett szívesen elropogtatnám most :)

Chef Viki írta...

A lényeg, hogy felkerült :-)

És milyen jó, hogy nem dugtad el ezt a recipét!

egycsipet írta...

Kösziiii! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...