Majdnem jó lett... Ízre ok, de nem igazán úgy néz ki, ahogy elterveztem. No sebaj, majd legközelebb... ;)
Könnyű, gyors, egyszerű desszertet szerettem volna ma készíteni, őszibarackkal, mert roskadozik a fa a sok gyümölcstől. Keresgettem egy ideig, de mindig visszatért a gondolataimba Jamie Oliver egyik receptje, "A puddingok királya" (nekem innen). Többször elkészítettem már, "előírás szerint" lekvárral, mindig isteni volt, gondoltam itt az ideje kipróbálni gyümölccsel is. S lőn...
3 méretes barackot megmostam, héjukat lehúztam-lehámoztam, majd apró darabokra kaszaboltam őket. Egy cseréptál alját vastagon kibéleltem a gyümölcsdarabokkal, megszórtam egy kis barnacukorral. Bekapcsoltam a sütőt, majd 3 tojás sárgáját és egy egész tojást felvertem, hozzáadtam tejet, zsemlemorzsát és cukrot, és ezt az elegyet ráöntöttem a barackokra. 150 °C-on sütögettem kb. másfél órán keresztül, ekkor némileg feljebb vettem a hőfokot, mert nem igazán akart olyan állagúvá válni, ami átmegy nálam az "ehető" rostán.
Amikor pirulni kezdett a teteje, keményre vertem a megmaradt tojásfehérjéket, majd cukorral tovább habosítottam őket. A cukros tojáshabot a pudingra halmoztam és újra a sütőbe toltam, majd addig sütöttem, míg a hab kellemes barnás színt nem kapott.
Belekerült...
...a pudingba: 3 nagy őszibarack, 2 csapott evőkanál barnacukor, 3 tojás sárgája + 1 egész tojás, 4 csapott evőkanál cukor, kb. 130 gr zsemlemorzsa, 6 dl tej;
...a tojáshabba: 3 tojás fehérje, egy kevés só, 8 csapott evőkanál cukor.
Könnyű, gyors, egyszerű desszertet szerettem volna ma készíteni, őszibarackkal, mert roskadozik a fa a sok gyümölcstől. Keresgettem egy ideig, de mindig visszatért a gondolataimba Jamie Oliver egyik receptje, "A puddingok királya" (nekem innen). Többször elkészítettem már, "előírás szerint" lekvárral, mindig isteni volt, gondoltam itt az ideje kipróbálni gyümölccsel is. S lőn...
3 méretes barackot megmostam, héjukat lehúztam-lehámoztam, majd apró darabokra kaszaboltam őket. Egy cseréptál alját vastagon kibéleltem a gyümölcsdarabokkal, megszórtam egy kis barnacukorral. Bekapcsoltam a sütőt, majd 3 tojás sárgáját és egy egész tojást felvertem, hozzáadtam tejet, zsemlemorzsát és cukrot, és ezt az elegyet ráöntöttem a barackokra. 150 °C-on sütögettem kb. másfél órán keresztül, ekkor némileg feljebb vettem a hőfokot, mert nem igazán akart olyan állagúvá válni, ami átmegy nálam az "ehető" rostán.
Amikor pirulni kezdett a teteje, keményre vertem a megmaradt tojásfehérjéket, majd cukorral tovább habosítottam őket. A cukros tojáshabot a pudingra halmoztam és újra a sütőbe toltam, majd addig sütöttem, míg a hab kellemes barnás színt nem kapott.
Belekerült...
...a pudingba: 3 nagy őszibarack, 2 csapott evőkanál barnacukor, 3 tojás sárgája + 1 egész tojás, 4 csapott evőkanál cukor, kb. 130 gr zsemlemorzsa, 6 dl tej;
...a tojáshabba: 3 tojás fehérje, egy kevés só, 8 csapott evőkanál cukor.
3 megjegyzés :
Hűűű, de megenném most! Nekem tetszik, ahogy kinéz, tökéletes lenne számomra... Ha itt lehetne velem az asztalomon... De gondolom, már csak a hűlt helye van ... :-))
Igen, sajnos elfogyott, éppen most nézegettem a hűlt helyét, hátha valami csoda folytán újra tele lesz a tál. :D
Nagyon mutatós, tetszik!
Megjegyzés küldése