2009. július 5., vasárnap

Édes csirkefalatok salátával

Nem volt kedvem főzni. Meleg van és én nagyon nem bírom a meleget, ilyenkor sokáig a tűzhely mellett állni önkínzás. :)
Volt még egy kis zöld a hűtő mélyén, így miután rátaláltam erre a Cézár receptre, a saláta mellett döntöttem. Hát az emlékeim szerinti Cézárhoz nem sok köze van, de nagyon kellemes, laktató ebédem lett belőle. :)


Először egy közepes csirkemellet filéztem, felkockáztam. Összeállítottam a pácot, beleforgattam a húst és állni hagytam. Közben kikevertem és behűtöttem az öntetet, feldaraboltam a zöldségeket. A húst egy serpenyőben a pác egy részével kisütöttem, kenyérszeleteket pirítottam, majd ezt az egészet összedobtam egy tányérra és ettem és ettem és ettem. :)
Nagyon ízlett, a páromnak is - egyetlen oda nem illőt találtam csak az eredeti receptben, mégpedig az olívabogyót. Hát ízlések és pofonok, én kilökdöstem őket a tányér szélére, nem hiányzott a hús és a mártás édes-pikáns ízéhez.

Nálam az alábbiakból készült...
...a saláta: fél jégsaláta, 2 paradicsom, 1 kisebb lilahagyma - és némi olívabogyó, amit a második tányérról már inkább lehagytam;
...a hús: 1 közepes filézett csirkemell (kb. 40-45 dkg, de a pác mennyisége ennél nagyobb mennyiséget is elbírna), 0,5-0,5 dl olíva- és napraforgóolaj, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál mustár, 3 evőkanál méz, 2 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál (csemege) Piros Arany, só, bors;
...az öntet: 1 pohár natúr joghurt, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál majonéz, só, bors;
+ pirítós - vagy pirított kenyérkockák.

4 megjegyzés :

Kiskukta írta...

Ez nagyon jól néz ki! Nálam eleve nem jön számításba az oliva, nem tudom megszeretni, de a család többi tagja sem kedveli.

egycsipet írta...

Köszi! :) Ami nekem külön meglepő volt benne, hogy általában a hasonló salátáktól nem tudok jóllakni, még ha hús van benne, akkor sem, de ezzel nem volt ilyen bajom. Pukkadásig ettem magam. :))

margit2 írta...

Nekem tetszik ez így, ahogy a képen van! Igaz, hogy nálunk is csak ketten esszük meg az olívabogyót a férjemmel...A fiaim nem szeretik.... De én imádom a fanyar ízét!

egycsipet írta...

Margit, mi is szeretjük az olívabogyót, csak szerintünk nem passzolt ehhez az ízvilághoz, de majd próbáld ki egyszer és mondd el, nektek illett-e hozzá! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...