2009. augusztus 28., péntek

Fetával göngyölt pulykamell

Szeretem ezt az ételt - egyszerű, gyors és nagyon finom. A gyorsaságnak mostanában nagy hasznát veszem, mert az éppen múlófélben lévő náthám mellett sajnos állandó időhiánytól is szenvedek. :( Sebaj, majd télen több idő jut a sütés-főzésre. :)))


A pulykamell (vagy csirkemell) szeleteket enyhén besózom, majd méretüktől függően 1-2 baconszeletre fektetem. (Tényleg csak finoman kell sózni, hiszen a sajt és a bacon is sós.) A szeletekre borsot őrlök, majd megszórom oregánóval (ez utóbbit sok esetben simán ki szoktam hagyni, úgy is -vagy még talán jobban- szeretem). A fűszeres húsokra kenem -ízlés szerint- a sajtot, majd felgöngyölöm a baconnel együtt, ezután egy-egy újabb baconszelettel keresztirányban is "megerősítem" :) a csomagokat. Sütőtálba helyezem, kevés tejszínnel meglocsolom, majd 160-170 °C-on pirosra sütöm őket (kb. 40 perc).
Rizzsel, krumplipürével, friss (görög) salátával, illetve azzal tálalom, amihez éppen kedvem van. :)



Hozzávalók kb. 4 személyre: 10 kisebb, vékony szelet pulykamell, 20 szelet bacon, kb. 25 dkg feta (jellegű) sajt - nálam Fetaki, só, bors, oregánó, 1-2 dl tejszín.
Az eredeti receptet ezen az oldalon találtam.

5 megjegyzés :

Kiskukta írta...

Nagyon jól néz ki, hidegen is jó? Gondolom igen, de azért várom a válaszod!

egycsipet írta...

Kiskukta, fogalmam sincs. :D Szerintem is jó lehet, de mi mindig melegen, körettel esszük. Próbáld ki! :)
Vagy kipróbáljam én? :D Még van belőle - elvileg. :))) Na megyek, tesztelem. :DDD

egycsipet írta...

Tesztelve. Szerintem jó. :)
Falatkákat csináltam belőle olívabogyóval és koktélparadicsommal. :)))

Andi/cuki írta...

Ezt kipróbálom,biztos finom!

Kiskukta írta...

Köszi a próbát! Meggyőztél! Egyszer mindenkép elkészítem, de annyi mindent el akarok egyszer készíteni...
Amúgy ez az alsó kép nagyon-nagyon tetszik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...