2009. október 25., vasárnap

Aligmagos kenyér

Magos kenyeret szerettem volna. Frisset, házit, langyosat, ropogósat. Szerencsére a párom elfelejtett kenyeret venni, plusz találtam a fagyasztóban egy adag öregtésztát - így akadálya sem volt. Hozzáláttam. Bedagasztattam a géppel, ment minden a szokott módon, majd formázni készültem...és rájöttem, hogy kifelejtettem a magokat. :S Ekkora marhát... :D



Így aztán formázásnál megszórtam a kilapított tésztámat, majd így csavartam fel és közben reméltem, hogy kelésnél kissé eloszlanak majd a magok a tésztában és nem kapok egy bejgli-szerű kenyeret. :))) Hááát... :D Mindenesetre a végeredmény finom lett. Alig magos, de finom. :)





Hozzávalók: 40 dkg BL80, 10 dkg RL190, 20 dkg öregtészta, 2 dkg burgonyapehely, kb. 2,9-3 dl víz, 1 evőkanál ecet, 2 evőkanál olaj, 2 púpozott teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 dkg friss élesztő, 3 evőkanál napraforgómag, 2 evőkanál lenmag, 2 evőkanál szezámmag.

5 megjegyzés :

margit2 írta...

De azért csak megoldottad a magok belerakását! A lényeg, hogy finom lett! :-)

Süti Bazár írta...

Attól még remek, hogy aligmagos. Nagyon szép magas. Nálad jénaiban sül, ugye? Hogy lehet cserepes kenyeret sütni zacsiban? Nekem olyan lesz, hogy csak ott cserepes, ahol ő akar. Pedig ott kellene, ahol én akarom :DDD
A tiéd nagyon szép!! Igazi profi vagy benne :-))

Kiskukta írta...

Szép kenyérke! Szívesen megkóstolgatnám!

Kiskukta írta...

Jé,ez elment!:D

egycsipet írta...

Margit, muszáj volt megoldani. ;)

Yasmine, köszönöm! Jénaiban sütöm - ha neked nincs még, akkor Szepyke után szabadon: csak szólok, hogy jön a karácsony... ;D Sütőzacskóban nem szoktam sütni, vagyis a zsömléket igen, de kenyeret nem. Nem értek hozzá, de biztosan a kéregképződés körül van valahol a titok nyitja, nekem ha vékonyabb a héj, akkor sosem cserepesedik ki. Ezért nem is sütöm végig 220 °C-on a kenyeremet, mert úgy vagy túl sötét lesz a héja - inkább fekete... :D -, vagy vékony marad és cseréptelen. :S

Kiskukta, köszi! :) Adnék én belőle, de már befaltuk.
...és tééényleg, remélem hosszú távú lesz a dolog. ;)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...