2009. október 13., kedd

Graham lisztes tejfölös kifli

Egy újabb recept, aminek Limara péksége és az ő egyszerű tejfölös kifli receptje adta az alapot, ezúton és ismét köszönöm. :)


Egy deci langyos tejben elkeverem a mézet, belemorzsolom az élesztőt, majd a tetejére egy pici lisztet szórok, és hagyom megkelni az élesztőt. Közben kimérem a liszteket, hozzákeverem a sót, a burgonyapelyhet és a sikért, majd mélyedést csinálok a közepébe. Beleteszem a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, puha vajat és az ecetet, ezután géppel megdagasztatom a tésztát. Letakarva kelni hagyom. Kb. fél óra elteltével egy kicsit újra átdolgoztatom, ezután ismét letakarom és most hagyom duplájára kelni.
A megkelt tésztát 12 darabba vágom, gombócba formázom és hagyom egy picit pihenni. Egyenként négyzet alakúra nyújtom és feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem és 3/4-1 órán át kelesztem, majd jó bőven megspriccelem szobahőmérsékletű vízzel. Megszórom sajttal/sóval/... 200 °C-ra előmelegített sütőben pirulásig sütöm (kb. negyed óra).


"kicsit" összenőttek :)

Hozzávalók: 2,7-2,9 dl tej, 8 dkg tejföl, 2 dkg burgonyapehely, 2 teáskanál só, 1 teáskanál ecet, 4 dkg vaj, 30 dkg BL 80 liszt, 20 dkg graham liszt, 1 teáskanál méz (6 g), 1 mokkáskanál sikér, 3 dkg élesztő, a tetejére sajt/só/bármi/semmi.

4 megjegyzés :

Süti Bazár írta...

De szépek!! Profi pékmunka! Kár, hogy ilyenkor este duplán hizlal... :-)
Sikért hol lehet beszerezni? Még soha nem használtam :-)

Andi/cuki írta...

Nagyon szép lett,bíztos finom is:-))

trinity írta...

Harapnivaló kiflik:)

egycsipet írta...

Köszönöm lányok! :)

Yasmine, bioboltban. :) Én aszkorbinsavat nem vettem még, mert "felénk" 100 gr-os csomagban akarnák eladni, annyit szerintem egy életben nem használnék el. Még keresem azt a "jófej" patikát, aki kisebb kiszerelésben is eladná. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...