Ez a koktél a Kifőztük 3. számában megjelent epres italreceptek felnőtteknek készülő változata. Finom zamatos eperrel készül, sűrű, alacsony alkoholtartalmú, erősen gyümölcsös ital. Az alkoholtartalom természetesen növelhető, sőt, vodka helyett fehér rummal is érdemes megkóstolni. :)
Az epret a cukorsziruppal és lime-lével pépesítem (turmix vagy botmixer), majd átszűröm. Cukorsziruppal édesítem (ennek mennyiségét az eper édessége határozza meg, de elsődleges szempont, hogy az eper íze azért még érvényesüljön). Shakerbe zúzott jeget teszek, hozzáadom az eperpürét és a vodkát. Alaposan összerázom, majd az italt díszített koktélospohárba szűröm.
Hozzávalók (1 adaghoz): 7-8 dkg eper, 1-2 cl cukorszirup, 1-2 facsarásnyi lime-lé, tört jég, 3 cl vodka (vagy ízlés szerint), valamint a díszítéshez eperszem, lime karika.
Az epret a cukorsziruppal és lime-lével pépesítem (turmix vagy botmixer), majd átszűröm. Cukorsziruppal édesítem (ennek mennyiségét az eper édessége határozza meg, de elsődleges szempont, hogy az eper íze azért még érvényesüljön). Shakerbe zúzott jeget teszek, hozzáadom az eperpürét és a vodkát. Alaposan összerázom, majd az italt díszített koktélospohárba szűröm.
A cukorszirupról: nyáron sokszor készítek koktélokat, amihez állandóan tartok cukorszirupot a hűtőben. Ez, a szemcsés cukorral szemben, kiválóan használható utólagos ízesítésnél is, ami hasznos lehet a citrusokkal vagy friss gyümölcsökkel készülő italoknál. 1 rész víz és 1 rész cukor néhány perces intenzív forralásával megfelelő állagú szirupot kapok, ezt kihűtve, üvegbe töltve tárolom a hűtőszekrényben.
Hozzávalók (1 adaghoz): 7-8 dkg eper, 1-2 cl cukorszirup, 1-2 facsarásnyi lime-lé, tört jég, 3 cl vodka (vagy ízlés szerint), valamint a díszítéshez eperszem, lime karika.
7 megjegyzés :
Jól néz ki, de én az epret biztosan nem "rontanám el" vodkával. Inkább megenném csak úgy, hagyományosan.
Csipet:)))
Ez valami csodásan szépszéges:))Nagyon büntető;-DDD Ezek a képek...brutál szépek:))
Bár én szinte soha, semmi alkoholosat nem iszom (nem elvből, csak gyakorlatból) ez tuti benne lenne az évi 3 korty italfogyasztásomban!
Hű nagyon finom lehet. Vendégeknek fel is ajánlom majd a lehetőséget
SZuuuuper!!! :)
Emlékszem tavaly világosítottam fel a baráti köröm pár tagját, hogy neeem kell venni cukorszirupot mert max 10 perc alatt összehozható. kb 100-200 Ftból :D Na azokat a fejeket láttad volna :D
De fincsi lehet ez a nyári melegben jó jegesen!
Macus, szerintem is magában a legfinomabb az eper. :) Ezen az italon egyébként alig érezni az alkoholt, olyan, mintha epret innál.
Niki, köszi! :)
Melinda, éppen 3 korty az egész! ;))
Bianka :)))
Livi :DDD Simán magam elé tudom képzelni, tapasztaltam én is párszor.
Liza, valóban az! :)
Megjegyzés küldése