Ez a sütemény igencsak "gyerekbarát" :)) édesség. Nem elég, hogy gyors és sütés nélkül készül, de csupa olyan finomság van benne, amit a gyerkőcök szeretnek (mogyorókrém, nugát, keksz, marcipán, gyümölcsös zselé). Ráadásul még a konyhában szorgoskodni szerető apróságok is segédkezhetnek az elkészítésében.
A tejet és a cukrot tűzre teszem, majd amikor forrni kezd, lehúzom és elkeverem benne a nugátot és a mogyorókrémet. A kekszet beleszórom és egy kanállal összedolgozom, hogy a kekszben ne maradjanak száraz csomók. Egy kisebb tepsibe teszem a kekszmasszát, folpackot terítek rá és kézzel vagy egy pohár aljával elegyengetem, tömörítem. Hűtőbe teszem és hagyom egy órát pihenni.
Amíg hűl, elkészítem a zselét: a meggyet a vízzel és a cukorral felforralom, kb. 5-10 percig főzöm, majd botmixerrel pépesítem. Egy szűrőn átpasszírozom, elkeverem benne az agar-agart és újra forrásig melegítem, majd kihűtöm.
A marcipánmasszát két folpack között a tepsi méretére nyújtom (előtte ha szükséges, átgyúrom) és a kekszre helyezem. A kihűlt zselét ráöntöm, hagyom egyenletesen elterülni, végül hűtőszekrényben dermesztem. A zselé dermedése után 3x3 cm-es kis kockákra szeletelem a süteményt.
Hozzávalók egy kb. 27x18 cm-es tepsihez: 1,5 dl tej, 7-8 dkg barna nádcukor, 7 dkg mogyorónugát (vagy csokoládé), 10 dkg mogyorókrém, 25 dkg darált keksz, 40 dkg (mirelit) meggy (vagy más savanykás gyümölcs, pl. ribizli), 7 dkg (házi vaníliás) cukor, 1 dl víz, 4-5 g agar-agar, 25 dkg egyszeres marcipán.
A tejet és a cukrot tűzre teszem, majd amikor forrni kezd, lehúzom és elkeverem benne a nugátot és a mogyorókrémet. A kekszet beleszórom és egy kanállal összedolgozom, hogy a kekszben ne maradjanak száraz csomók. Egy kisebb tepsibe teszem a kekszmasszát, folpackot terítek rá és kézzel vagy egy pohár aljával elegyengetem, tömörítem. Hűtőbe teszem és hagyom egy órát pihenni.
Amíg hűl, elkészítem a zselét: a meggyet a vízzel és a cukorral felforralom, kb. 5-10 percig főzöm, majd botmixerrel pépesítem. Egy szűrőn átpasszírozom, elkeverem benne az agar-agart és újra forrásig melegítem, majd kihűtöm.
A marcipánmasszát két folpack között a tepsi méretére nyújtom (előtte ha szükséges, átgyúrom) és a kekszre helyezem. A kihűlt zselét ráöntöm, hagyom egyenletesen elterülni, végül hűtőszekrényben dermesztem. A zselé dermedése után 3x3 cm-es kis kockákra szeletelem a süteményt.
Hozzávalók egy kb. 27x18 cm-es tepsihez: 1,5 dl tej, 7-8 dkg barna nádcukor, 7 dkg mogyorónugát (vagy csokoládé), 10 dkg mogyorókrém, 25 dkg darált keksz, 40 dkg (mirelit) meggy (vagy más savanykás gyümölcs, pl. ribizli), 7 dkg (házi vaníliás) cukor, 1 dl víz, 4-5 g agar-agar, 25 dkg egyszeres marcipán.
4 megjegyzés :
Ez valami mennyei lehet, nagyon guszta! :)
Hát csodaszép:) És biztos finom is:)
Annyira jól mutat háttérben a virágos fával!
Köszi lányok! :))
Megjegyzés küldése