2012. április 17., kedd

Tormás sonkatekercs

Sonkatekercset nagyjából 2-3 évente :)) egyszer készítek, úgyhogy megragadom az alkalmat, hogy bejegyzést írjak belőle. Még húsvétkor került terítékre némi töltött tojás és nagylányom kedvence, a majonézes kukoricasaláta társaságában. Házi ecetes tormával volt ízesítve, így a megadott mennyiségek csak irányadók, hiszen azt is mindenki másképpen szereti, készíti.


Nagyon egyszerű elkészíteni: habverővel (gépi) alaposan kikeverem a puha vajat, a tömlős sajtot, a tejfölt és a majonézt. Ezután beleforgatom a levétől kinyomkodott ecetes tormát és kevés fehér borssal ízesítem, míg megfelelőnek találom az ízét. A szögletes sonkaszeletek egyik végén eloszlatok 1-1 nagy evőkanálnyi krémet, majd feltekerem. Tálra rakosgatva kerülnek hűtőbe.
Néhány órányi hűtés után majonézes salátaágyra rakosgatva tálalom a tekercseket.


Hozzávalók 14-16 tekercshez: 14-16 szelet sonka, 2 tubus (2x100 g) tejszínes krémsajt (pl. camping, medve tömlős sajt), 5-7 dkg puha vaj, 1 evőkanál tejföl, 2 nagy evőkanál majonéz, 8 dkg ecetes torma (vagy ízlés szerint), őrölt fehér bors. Ha szükséges, természetesen lehet sózni is. :)

10 megjegyzés :

Ditta tortái írta...

Nagyon szeretjük,nagyon szép a kínálat,tetszik a tányérod is !:)

Vicuska írta...

Nagyon szépen mutat a tálalásodban!!!

Hankka írta...

De nagyon szépen tálaltad! Tetszik a tányérod is, ezért így ahogy van, tányérostól elfogadnám! :)

Kati írta...

Isteni a sonkatekercs, a kukoricasaláta, de at a TÁNYÉR, csodaszép. Nagyon szeretnék én is egy ilyet:)

Csibe írta...

Mit nem adnék, most egy tekercsért :)

Juci írta...

Elegáns a tálalás mint mindig.
Nálunk a lányok kedvence a sonkatekercs, finom is az biztos.

Viki írta...

Egyszerűen imádom. Ó de jól néznek ki. Mi is elég sokszor fogyasztjuk !!

Anazar írta...

Remek tálalás!!

Unknown írta...

Hm, én nagyon szeretem a sonka tekercset de én is csak ritkán készítem. Nagyon guszták lettek :)

egycsipet írta...

Köszönöm szépen lányok, a tányér nevében is. :)))

Juci, Vikvi, érdekes, mi is szeretjük, de ettől függetlenül nagyon ritkán készítem. Pedig azt nem lehet elmondani róla, hogy nehezen szánja rá magát az ember, mert pikk-pakk össze lehet dobni. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...