2010. január 21., csütörtök

Sütőtökös-pelyhes muffin

Már egy ideje kerülgetek néhány sütőtököt, végre tegnap "megszüntettem" az egyiket. A lányok most is szívesen elnassolták megsütve, egy kevésből pedig muffint sütöttem, amihez a sütőtökkenyér receptjét alakítottam át. Nem bántam meg a változtatást, így is nagyon finom lett.



Az eredeti recept felét vettem alapul, ez pontosan elég volt 12 db nagyobb méretű muffinhoz. A sült tök húsát egy kisebb tálba kapargattam, hozzácsorgattam az olajat és botmixerrel pépesítettem. Amikor teljesen pépessé vált, belemixeltem a tojásokat.
A száraz hozzávalókat egy másik tálban összekevertem, majd gyorsan összeforgattam a tökpürével, végül hozzákevertem a nagyobb darabokban hagyott (negyedek) diót és az apróra tördelt csokoládét is. Szilikonos muffinformában, 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt (tűpróba) készre sütöttem őket.

Belekerült: kb. 35 dkg sült sütőtökbél (egészen pontosan 37 dkg volt), 1 dl olaj, 2 egész tojás, 15 dkg liszt (BL80-at használtam), 10 dkg zabpehely (finom szemű), 15 dkg cukor, 1-1 mokkáskanál szárított élesztő, szódabikarbóna és őrölt fahéj, csipet só, 10 dkg dió, 5 dkg csokoládé.

6 megjegyzés :

Melinda írta...

Nagyon guszta!:)
Kár,hogy nem vagyok a szomszédod...csak kinyitnám az ablakom...:DDD

szepyke írta...

Hu, ez de jó lehet! Édes, tömény! Szuper!

egycsipet írta...

Köszi Melinda! Kár, hogy nem is lenne már mit átdobnom. :DDD

Szepyke, aaaaz! :)

margit2 írta...

Ahogy olvastam a hozzávalókat, ez csak jó lehet! :-)

Andi írta...

Nagyon szépek....nagyon jó az ízesítés, tényleg!

egycsipet írta...

Margitka, Andi, köszönöm! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...