2010. november 19., péntek

Meggyleves

Tegnap szembesültem azzal, hogy készülök megdönteni a negatív posztolási rekordomat. Van ez így. (?) Persze mostanában is készült ez+az (lecsó, vaníliafagyi, fokhagymás szűz, levesek, habcsókok nagy mennyiségben, rakott krumpli, káposztasali, mézes keksz - már a 3. adag, gesztenyekocka - ez éppen ma, de már majdnem el is fogyott, már érnek a karácsonyi italok, ...), de semmi új - illetve ha új is, lehetetlen fotókkal... Hát nem éppen a legjobb időszakomat élem. A csipet blog sötét korszaka. :D
Így aztán, bár meggyleves szerepel már itt egy másik változatban, úgy döntöttem, ezt is felrakom. Szegény ember vízzel főz. :))


A vizet a cukorral és a fűszerekkel felforralom, 5 percig forrni hagyom. A fűszereket eltávolítom belőle, majd beleteszem a mirelit meggyet és lassú tűzön főzni kezdem. Amikor újra forrni kezd, a tejben elkeverem a pudingport, hozzácsorgatok egy kevés tejszínt is és ezzel habarom be a levest. Szükség szerint még tovább édesítem, végül az egészet újraforrásig főzöm.
Egyszerű, igaz? Hát még milyen finom! :)

Hozzávalók: 3-4 dl víz, 5 cm fahéjrúd, 3-5 szem szegfűszeg, 3 evőkanál vaníliás cukor (+ a főzés végén még ízlés szerint), 50 dkg magozott mirelit (szezonban friss) meggy, fél csomag (20 g) vaníliás pudingpor (vagy étkezési keményítő), 1 dl tej+1 dl tejszín (vagy összesen 2 dl tej).

6 megjegyzés :

Ildy írta...

Atyaég, meggyleves! Ezer éve nem hallottam ezt a szót, nemhogy ettem volna:) Köszi, hogy eszembe juttattad!

Bianka írta...

Nagyon fincsi, én télen is szeretek gyümölcsleveseket enni

Ami írta...

WOW!
Ide vele! Imádom! :)

Mónika írta...

Valami lehet a levegőben, mert én is így vagyok. Nincs hangulatom blogolni, és oly szörnyű képeket csinálok, hogy azt meg feltenni nem lehet.

margit2 írta...

Ma nálunk is gyümölcsleves volt, amiben a legtöbb gyümölcs mindig a meggy! :-)

egycsipet írta...

Ildy, bármikor! ;D

Bianka, Ami, köszönöm! :)

Mónika, időnként előfordul az ilyesmi. A fánkjaidon mindenesetre nem látszik. ;))

Margitka, összehangoltuk. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...