Szeretem az ilyen egyszerű ételeket, mert nagyon gyorsan, majdhogynem hamarabb elkészülnek, mint a köretnek kifőzött tészta. Egy kis (csirke)hús, gomba vagy egyéb zöldség, némi tejszín/tejföl: a hűtőben mindig fellelhető és jól variálható alapanyagok. Hasonló recept már van a blogomon, ez annak az egyszerűbb, alapanyag tekintetében könnyebben elérhető változata.
A csirkemellet felszeletelem, a szeleteket sózom és borsozom, majd kevés zsiradékon, mindkét oldalukat, hirtelen megpirítom. Amíg a hús pirul, a hagymát és a gombát megtisztítom, majd a vöröshagymát apró kockákra vágom, a csiperkét felaprítom (közepes-nagyobb fejek esetén vastagabb szeletekre, ha apróbb gombát használok, azt egyszerűen csak négybe vágom).
Amikor a hússzeletek mindkét oldala szépen megpirul, kiveszem őket a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig megpárolom a hagymát. A párolt hagymára teszem a gombát, összeforgatom, fűszerezem, ráreszelem a fokhagymát és az egészet kissé összepirítom. Keményítővel elkevert tejszínnel felöntöm és éppencsak összeforralom - alkalmanként a végén még egy kis tejfölt is keverek hozzá.
Főtt tésztával tálalom.
Hozzávalók: 1 nagyobb (fél kg) filézett csirkemell, kb. a mell súlyával megegyező mennyiségű csiperke, zsiradék (olaj, libazsír, vaj...), 1 kis fej vöröshagyma, 2-4 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 4-5 dl tejszín, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2-3 evőkanál tejföl (elhagyható).
A csirkemellet felszeletelem, a szeleteket sózom és borsozom, majd kevés zsiradékon, mindkét oldalukat, hirtelen megpirítom. Amíg a hús pirul, a hagymát és a gombát megtisztítom, majd a vöröshagymát apró kockákra vágom, a csiperkét felaprítom (közepes-nagyobb fejek esetén vastagabb szeletekre, ha apróbb gombát használok, azt egyszerűen csak négybe vágom).
Amikor a hússzeletek mindkét oldala szépen megpirul, kiveszem őket a serpenyőből, a visszamaradt zsiradékon pedig megpárolom a hagymát. A párolt hagymára teszem a gombát, összeforgatom, fűszerezem, ráreszelem a fokhagymát és az egészet kissé összepirítom. Keményítővel elkevert tejszínnel felöntöm és éppencsak összeforralom - alkalmanként a végén még egy kis tejfölt is keverek hozzá.
Főtt tésztával tálalom.
Hozzávalók: 1 nagyobb (fél kg) filézett csirkemell, kb. a mell súlyával megegyező mennyiségű csiperke, zsiradék (olaj, libazsír, vaj...), 1 kis fej vöröshagyma, 2-4 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 4-5 dl tejszín, 2 evőkanál étkezési keményítő, 2-3 evőkanál tejföl (elhagyható).
13 megjegyzés :
Hát ez tényleg pikk-pakk kész van. Annyira guszta, hogy most már ebédelek is, mert éhen halok:)
Hm...Kipróbálom majd!:)
Csak gyógyuljon meg a gombát utáló fiam, és menjen más suliba!:)
Még friss kakukkfüvem is van!:)
Nagyon finooom :)
Pont ma készítettem hasonlót (bár hús nélkül) nagy kedvencem a gomba és a kakukkfű. Nagyon guszta lett, biztosan finom is!
Ez aztán nagyon naggyon csábító! :)
Imádom a gombát :)
A hozzávalókból itélve finom lehet, én is szeretem az ilyen egyszerű,gyorsan elkészíthető tésztaféléket.
Királyság! Gomba és husi párosítás mindig jöhet! :)))
Bevállalnék egy adagocskát, nagyon guszta! Rég ette már gombásat.
Én is szeretem az ilyesmit. A gomba kakukkfűvel isteni finom. :)
Lányok, köszönöm szépen mindenkinek, nagyon kedvesek vagytok! :)
Ez nagyon finom, szuper kis kaja!:-))
Nagyon finom biztos, nálunk a gomba nagyon ízlik mindenkinek, legközelebb kakukkfűvel ízesítem .-)
Andi, valóban az! :)
Ottis, az én nagylányom még nem döntötte el, de remélem, végül szeretni fogja. :))
Megjegyzés küldése