2011. november 17., csütörtök

Adventi zabpehelykeksz

Először várni akartam ezzel a recepttel, de rájöttem, hogy végül is miért tenném? Elvégre jövő hétvégén advent első vasárnapja van. (Hoppá, tényleg...)
Nagyon egyszerű próbakeksznek készült, jó lett, hát jöhet. Vegyétek, egyétek!


A vajat megpuhítottam. Ez nálam úgy néz ki, hogy egy darabban - na és persze edényben :P - mikróba teszem a vajat, majd amikor már egy része folyékony, kiveszem és addig keverem, míg egynemű lesz. Hozzáadtam a cukrot és alaposan kikevertem. Belekevertem a tojást, majd hozzászórtam a száraz anyagokat, valamint a felaprított narancshéjat és gyömbért. Az egész morzsálódó, nem túl összeálló anyag lett. Teáskanalakkal sütőpapíros tepsire tettem kisebb halmokat, amiket ellapítottam. 190 °C-os sütőben sültek nagyjából 10 percig - a széleken jobban, belül halványan barnulóra. 1-2 perc után a tepsiből rácsra szedtem és azon hagytam őket kihűlni. A kihűlés után ropogós, nehezen abbahagyós, klassz kis kekszek lettek belőlük.


Hozzávalók ~40 db kekszhez: 10 dkg vaj, 10 dkg nádcukor, 1 tojás, 10 dkg Graham liszt, 10 dkg zabpehely, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál fahéj, csipet só, 10 dkg felaprított dió, 1 púpozott evőkanál szirupban eltett narancshéj és gyömbér (vagy kandírozott narancshéj és gyömbér, mennyisége ízlés szerint növelhető).

10 megjegyzés :

Juci írta...

Jó kis recept igazán.
Nagyon jól tetted hogy közzétetted, hisz megkezdődött az ünnep előtti süti vadászat.

Katucikonyha, írta...

Hmmm, nagyszerű és még egészséges is lehet! :-)

Éva írta...

Nagyon finom keksz lehet! Mennyire jól mutat úgy átkötve akár még ajándékozni is lehet !

kolozsgabi írta...

Remek, a kamrában figyel egy zacskó zabpehely, igazán jó kis recept, hogy elfogyjon a maradék pelyhecske!

egycsipet írta...

Köszönöm szépen lányok! :)

Nelli írta...

De jó,hogy beírtad Csipet!:-)Zabpelyhes keksz receptet kerestem éppen.:-)Köszi

Petra írta...

Már jövő héten? Jesszus! Most kicsit pánikba estem...
A kekszeid nagyon klasszak lettek! :)

egycsipet írta...

Nelli, Petra, köszönöm! :)

Eniko Pauko írta...

Kissé megkésve, és némiképp megvariálva csináltam: fele dió helyett mandulával, cukor helyett mézzel. Így is abbahagyhatatlan!

egycsipet írta...

Enikő, nagyon örülök, hogy ízlett és igazán jól tetted, hogy variáltál rajta ízlésed szerint! :) Köszönöm szépen, hogy visszajeleztél, feldobtad a napomat! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...