2010. április 8., csütörtök

Kifőztük másodszor is!

Megjelent a második szám!
Szuper?
Szuper! :))

Hát eljutottunk idáig, ezennel sok szeretettel átnyújtjuk nektek!


Talán még emlékeztek, hogy az első számnál már a megjelenés után pár órával kicsaptuk a biztit az e-mail szolgáltatóknál, így most már meg sem kíséreljük kiküldeni az újságot. Kérünk mindenkit, hogy a Kifőztük weboldalán töltsétek le (regisztráció és bejelentkezés után), aztán "lapozgassátok", "forgassátok" :))), használjátok jó kedvvel és sok-sok sikerélménnyel.

A blogonkénti fórum elindult, működik, eddig még nem igazán vettétek igénybe, ami azt jelzi, hogy jók a receptek és fel sem merülnek kérdések. ;) Ennek örülünk, de természetesen szívesen veszünk bármilyen észrevételt, kérdést, ne hezitáljatok véleményt nyilvánítani!

És hogy mit találtok tőlem az újságban? Például ezt:

Tovább olvasom...

2010. április 7., szerda

Született...


GMAndi és Sedith úgy gondolják, hogy velem született tehetséggel bírok. :))
Ennek örülök. Igazán. Mivel önértékelési zavarokkal küzdök, így önmagamnak úgysem hinném el. :D

Viccet (?) félretéve: köszönöm! :))
Bár nem tartom magam semmiben sem kifejezetten tehetségesnek, annak örülök, hogy ti esetleg igen. Azt véletlenül sem fogom megkérdezni, hogy ugyan miben, mert néha nagyon jó az a ködfátyol a szemem előtt. :)))

A kérdéssor...jajj. :) Hát hulljon a lepel!

Becenév: mindig volt, most is van, legyen mondjuk Tüsi vagy csipet :)
Lakhely: Pest megye, kisváros-friss város
Magasság: 5,9 láb körül
Névnap: 12.12.
Foglalkozás: már egy ideje itthon babázom (tudom, nem ezt vártátok... :P)
Testvérek: 1 db, nővér (és tényleg)
Anyanyelv: magyar
Beszélt nyelvek: néha még az anyát se'
Gyűjtemény: egyrészt orchideák, másrészt minden kacat, főleg nem sokra jó konyhai kütyük
Cipőméret: nem kicsi
Iskola: 3 volt
Kedvenc tantárgyak: rajz és később a hozzá kapcsolódók
Hobbi: ööö, nincs? időszakosan érdekel egy-két dolog, amiket aztán rendszerint gyorsan elfelejtek, pl. dekupázs, gyöngyök, gasztroblog... :D
Zsebpénz: néha van, de valahogy az is mindig átalakul konyhapénzzé
Kívánság: nincs elég hely, hosszú a lista
Álom: mindig más, mostanában a saját főnököm szeretnék lenni és közben baromi jól keresni, és remélem, hogy ez nem is álom :)
Szerencseszám: még nem jöttem rá, melyik, de a kedvenc a 3
Szeretnék találkozni: hú, ez is hosszú lenne, de így pöccre mondjuk néhány meg nem nevezett gasztrobloggerrel (ők úgyis érzik, hogy róluk van szó ;D)
Háziállatok: személy szerint nincs, de etetek egy macskát (Cirmus2), és néhány guppit

Hogy én kiket tartok tehetségesnek? Sokakat. Nagyon nem szeretnék senkit kihagyni, mert totál rosszul érezném magam tőle, így inkább csak a 2 legesleget emelném ki, ők Kiskukta és Limara. A "tehetség-területeik" azt hiszem mindenki számára nyilvánvalóak. :))
Tovább olvasom...

2010. április 5., hétfő

Csülkös Graham cipó

...vagy sonkás. Kinek mi akad füstölve és főzve a kezébe. :)


Nálunk a csülkös cipónak inkább újévkor van szerepe, de természetesen húsvétkor (és az év bármelyik napján :D) is remek étel lehet. Most nem fehér, hanem Graham liszttel készítettem, így is nagyon finom - ha nem még finomabb - cipót kaptam.

A módszer a szokásos volt: öregtésztás kenyértésztát dagasztottam, duplájára kelesztettem. Ezután kézzel ellapogattam, a húst belecsomagoltam, majd formáztam, sütőpapírral bélelt jénaiban ismét duplájára kelesztettem. A kelesztés vége felé a cipón keresztben sekély metszést ejtettem, és előmelegített sütőben sütöttem (250-190-230 °C). Nagyon finom, ropogós héjú kenyér lett az eredmény, amit persze még forrón felvágtunk... Este fél 8-kor... Mikor máskor? :D


Hozzávalók: 2 dl víz, 20 dkg Graham liszt, 12 dkg rétesliszt, kb. 20 dkg öregtészta, 1 evőkanál olaj, 2 teáskanál só, 1 kockacukor, 1 dkg élesztő, csipetnyi sikér és aszkorbinsav, valamint egy tetszőleges méretű füstölt és főtt csülök (vagy sonka) darab.

Tovább olvasom...