2010. augusztus 16., hétfő

Kekszes almás szelet

Egy villám jóvoltából adódó, néhány napos kényszer-netszünet után, íme újra itt. :)
Most egy kevéssé megerőltető recept következik, azt hiszem, nagyjából mindenki ismeri is ezt a sütit. Én meggyel jobban szeretem, de a kertben az almafa elkezdte potyogtatni a termését (lehet, hogy megérett? :O), így most maradtam az alap változatnál.


Az almákat megpucoltam, negyedekre vágtam, magházukat eltávolítottam és a gyümölcsöt vékonyra szeleteltem. Egy evőkanálnyi vajon, némi cukorral, félig megpároltam. Közben a vizet és az almalét elkevertem, feloldottam benne a vaníliás pudingport, majd a megpárolt almára öntöttem. Forrásig főztem - ezalatt a tejes színű pudingos keverék fényesebbé, élénkebb színűvé válik.


Míg az almás puding elkészült, szögletes háztartási kekszet sorakoztattam egymás mellé egy rétegben. Állítható szögletes keretet igazítottam hozzá, majd rátöltöttem az elkészült, forró, almás pudingot. A tetejét ismét keksszel raktam ki. Hagytam, hogy a kekszek kissé hozzákössenek a pudinghoz (kb. 1 óra), majd bevontam, egy kevés olajjal elkevert, olvasztott csokoládéval a tetejét. Behűtve szeleteltem.


Valójában nincs rá bevált receptem, ha sok az alma, akkor kevesebb pudingba ágyazom, ha kevés, többe. A pudingpor-folyadék aránya is az almától függ, ha sok levet ereszt, akkor kevesebb lébe kerül a pudingpor...és fordítva.

Mindig szemre készítem, most éppen az alábbiakból: 6 közepes-nagyobb alma, 2 dkg vaj, 4 evőkanál nádcukor, 2,5 dl víz, 2,5 dl almalé, 2 csomag vaníliás pudingpor, 200-250 g háztartási keksz, 10 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.

23 megjegyzés :

Dia írta...

Ismerem, de ilyen jó fotót még sehol nem láttam róla!

Anice kötős blogja írta...

Gyönyörű és nyamm, milyen finom.

Liza írta...

Mi is szeretjük az ilyen gyorsan összehozható kekszes édességet.
Szépek lettek!!!

Bianka írta...

Mennyire tökéletes szeletek. Csodás

margit2 írta...

Nagyon guszta felszeletelve! :-)

Andi írta...

Hú e szép!!!!

Mónika írta...

Ezt mostmár nekem is ki kell próbálnom!

Ildy írta...

Hogy ez milyen jól néz ki! Dobhatnál ide párat.

Thrini írta...

Naggggyon jól néz ki!!!! Láttam már ezt a sütit, de még nem ettem.

Andi/cuki írta...

Micsoda jó kis fázisfotókat készítettél, de a főképed a legjobb! Nagyon finom lehet!:-))

Livi írta...

Nagyon finom lehet!
Már kattog is az agyam a diétás verzión :D

egycsipet írta...

Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Ildy, dobnám, de már csak -nám... :D Viszont nagyon gyorsan elkészül! ;)

Livi, remélem sikerül megalkotni. :)

egy pici írta...

Nagyon jól néz ki. nálunk is szeretik

Ami írta...

A fotókért odavagyok... Fantasztikusan szépek lettek! :)

egycsipet írta...

Egy pici, Ami, köszönöm! :)

Raindrop írta...

Ezt a sütit sokáig elkerültem, nem tudtam elképzelni, hogy a roppanós keksz hogy lehet finom. Plusz a csokitető is bizarr volt az almához. Ellenben anyukámat nem hagyta nyugodni, és megcsinálta. Isteni finom, és tényleg bepuhul a keksz! :)
Gyönyörű fotók!

egycsipet írta...

Raindrop, köszönöm. :)

kempfcandi írta...

Most készül...:D

egycsipet írta...

:))))

kempfcandi írta...

http://szandradeekonyha.blogspot.com/2010/12/kekszes-almas-sutike.html
Nagyon finom, de nem lett olyan szép...kellene nekem is egy olyan állítható keret:D

Köszönöm!!!A receptet!!

egycsipet írta...

Szandra, az íz a lényeg, a többi részletkérdés!
...olyan részlet, amire a Mikulás jobban figyelhetne... ;D

Ercsei Marika írta...

Hamarosan ki fogom próbálni, nagyon finom lehet.............

egycsipet írta...

Marika, valóban az, emellett nagy előnye, hogy olcsó és gyorsan összedobható. Remélem, ízleni fog nektek is! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...