2009. október 9., péntek

Tejszínes csirkemellragu

Éppen azon gondolkodtam, hogy mit kezdjek az előző napi pizzázásból maradt kukoricával, amikor megláttam Gasztroboszi tejszínes-kukoricás csirkemellraguját. Nem gondolkodtam tovább... Na nem, mintha hiányzott volna az újabb adag tészta, de most kicsit becsuktam a szemem. :D
Ehhez hasonló ragukat én is szoktam készíteni, de kukoricával még nem próbáltam. Hogy miért nem? Pedig aaannyira jóóó és a nagylányom nagyon szereti a kukoricát! Sebaj, ami késik... :)


Megpucoltam és felaprítottam egy kis fej hagymát, majd néhány evőkanálnyi olajon megpároltam. Közben megtisztítottam és kockákra vágtam egy méretes csirkemellet, ezt a hagymára dobtam és saját levében, kevés só, őrölt bors és majoránna társaságában megpároltam. Párolás közben egy kaliforniai paprikát apró kockákra vágtam, valamint tejből, tejszínből és étkezési keményítőből habarást készítettem. Amikor megpuhult a hús, hozzáadtam a kukoricát és a paprikát, majd felöntöttem a habarással és besűrítettem. Ekkor még egy evőkanálnyi mustárt adtam hozzá - szerintem jót tett neki, de természetesen elhagyható. Főtt tésztával tálaltam.


Az ilyen sűrű, tejszínes vagy tejfölös ragukhoz én olyan tésztát szeretek kínálni, ami felveszi a szószt. Ilyen pl. a fusilli vagy a most tálalt gemelli is.

Belekerült: egy nagyobb csirkemell (az enyém 70 dkg volt), 1 kis fej hagyma, 1 piros kaliforniai paprika, fél konzerv kukorica, 1 evőkanál mustár, só, bors, majoránna, olaj, kb. 2-3 dl tej, kb. 1,5 dl tejszín, 3 teáskanál étkezési keményítő.

10 megjegyzés :

trinity írta...

Nálunk is sok tészta fogy...Nagyon szeretik, ilyen mártásokkal, mint a tiéd!
Főleg a kisfiam. De ő annyit ehet, amennyit akar, mert egy év alatt kb. 18 cm nőtt...Kis duci srácból nálam magasabb, 172 cm-s fiú lett. Fel kell rá néznem, aztán 13 éves:DDD

egycsipet írta...

:DD Elképesztően meg tudnak indulni felfelé ebben a korban. Második csecsemőkor. :D

A tésztákra visszatérve: tegnapelőtt pizza, tegnap ez a tejszínes csirke, ma az előbbi vége plusz a nálad látott spanyol briós. Tésztaözön. Ezután hétvégén csak zöldségek jöhetnek szóba. :D A briós is nemrég sült ki és 3 (HÁROM!!!) darabot megettem belőle...és nem is voltam éhes. :DDD

Andi/cuki írta...

Szeretjük mi is,jól néz ki.:-))
Ha nem vagyok tolakodó,ki kapta a szép virágot?

egycsipet írta...

Köszi Andi!
Nem vagy: ééén! :))

Andi/cuki írta...

Isten éltessen sokáig,sok-sok puszi Neked!!:-))

egycsipet írta...

Andi, nem volt apropója. Egyszerűen ilyen rendes az emberem. :))
Azért köszönöm, elteszem a jókívánságodat. ;)

Andi/cuki írta...

Hát én sem panaszkodom az enyémre,de azért spontán nem kapok virágot...Viszont spontán megfőzi a kedvenc levesemet:-))))

egycsipet írta...

:))) Látod, én meg levest nem kapok. :D
Bár tegnap sütött este bundáskenyeret. ;)

Liza írta...

Köszi a receptet, pont ilyet kerestem. Vasárnap el is készítem.

egycsipet írta...

Liza, remélem, ízleni fog. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...