Margit2 sütött néhány napja nagyon guszta meggyes lepényt, le is csaptam a receptre. Némi gondom persze akadt, mert ugye miért ne fogyott volna már ki a fagyasztóból a meggy (...), helyette azonban van ribizli, bőségesen. :)) Kisebb adagban készítettem, ugyanis nem volt elég tejfölöm itthon, bár Margitka felajánlotta a tejszínt kiváltási lehetőségként, de a hétvégi franciásított krémes alkalmával azt is elfogyasztottam.
...üres a hűtő, ilyenkor kell(ene) kocsonyát főzni... :D
A tésztához tojást habosítottam cukorral, majd belekevertem a tejföl felét, hozzádolgoztam a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tejföl másik felét is. Margarinnal kikent tepsibe egyengettem (a lisztezés kimaradt, mostanában annyit bénázom, hogy jobb lenne elkerülnöm a konyhát - és minden mást is), a tetejére fagyasztott ribizlit szórtam. 200 °C-on kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon finom, puha, szaftos tésztájú süteményt kaptam eredményül, biztosan megsütöm még - majd szezonban meggyel is. ;)
Puszi a receptért Margit! :*
Hozzávalók: 3 egész tojás, 25 dkg cukor (10 dkg nádcukor+15 dkg vaníliás cukor), 2x1,5 dl tejföl, 30 dkg finomliszt, 1 sütőpor, 20 dkg fagyasztott ribizli (a mennyiség természetesen igény/tepsiméret szerint változhat).
---
A receptet Andi gluténmentesen készítette el. Itt megnézheted az ő változatát is.
...üres a hűtő, ilyenkor kell(ene) kocsonyát főzni... :D
A tésztához tojást habosítottam cukorral, majd belekevertem a tejföl felét, hozzádolgoztam a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tejföl másik felét is. Margarinnal kikent tepsibe egyengettem (a lisztezés kimaradt, mostanában annyit bénázom, hogy jobb lenne elkerülnöm a konyhát - és minden mást is), a tetejére fagyasztott ribizlit szórtam. 200 °C-on kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon finom, puha, szaftos tésztájú süteményt kaptam eredményül, biztosan megsütöm még - majd szezonban meggyel is. ;)
Puszi a receptért Margit! :*
Hozzávalók: 3 egész tojás, 25 dkg cukor (10 dkg nádcukor+15 dkg vaníliás cukor), 2x1,5 dl tejföl, 30 dkg finomliszt, 1 sütőpor, 20 dkg fagyasztott ribizli (a mennyiség természetesen igény/tepsiméret szerint változhat).
---
A receptet Andi gluténmentesen készítette el. Itt megnézheted az ő változatát is.
12 megjegyzés :
Nagyon mutatós.:))
Gyönyörű!! A szokásos pohár hideg tejemmel isteni uzsonna lenne :))
Örülök, hogy sikerült ribizlivel a lepényed! Ez már a Te kísérleted! Guszta lett nagyon! :-)
Azért hozhattál volna a fórumba is pár szeletkét nekünk...
De gyönyörű! Vágyom én is valami ilyesmire.
Lehet megcsinálom a hétvégén!
Olyan piskóta állagú, nem?
Vagy könnyebb?
Mónika, Yasmine, köszönöm! :)
Margitka, még tegnap késő este pötyögtem be (félálomban :D), akkor ki is ment a fejemből, hogy feltegyem hozzád is, de most SOS pótolom. :)
Andi, annál "szaftosabb", inkább a kefires-joghurtos kevertekhez hasonlít, de szerintem azoknál finomabb. Én legalábbis jóval többet megettem belőle, mint a hasonlókból szoktam, nagyon eteti magát. :DDD
Köszi Gabi! Láttad, hogy nagy siker volt a fórumban is! :-)
Készíteni és enni is szeretem az ilyen kevert sütiket. A ribizli különlegessé teszi, számomra legalábbis. Gyerekkorom óta nem ettem a kis bogyókból. Lehet hogy telepíteni kellene a kertbe? :)
Nem szeretem a ribiztlit, de majd kipiszkálom, köszönöm, elfogadom a nekem szánt darabot!:)))))
Margitka, én köszönöm. :))
Thrini, ha szereted, szerintem megéri, nekünk is csak egy kis bokrunk van, de mindig szépen terem. Finom levesként, süteményben, tettem el ribizlizselét belőle, az is remek sütikben. :)
Szepyke, csak tessék! ;))
Már megint késő esti csábításra sarkall a kedvesnek nem nevezhető,de annál ínycsiklandóbb bejegyzése drága anyuka!
Én a meggyes változatot szoktam készíteni kicsiny családomnak,nade este 10 után?!:DDD
Pedig én olyan de olyan kedves vagyok! :DDD
Legközelebb tessék korábban jönni! ;)
Jujuj,biztos nincs már,lemaradtam? Nagyon guszta!:-))
Megjegyzés küldése