2010. január 28., csütörtök

Egyszerű ribizlis kocka

Margit2 sütött néhány napja nagyon guszta meggyes lepényt, le is csaptam a receptre. Némi gondom persze akadt, mert ugye miért ne fogyott volna már ki a fagyasztóból a meggy (...), helyette azonban van ribizli, bőségesen. :)) Kisebb adagban készítettem, ugyanis nem volt elég tejfölöm itthon, bár Margitka felajánlotta a tejszínt kiváltási lehetőségként, de a hétvégi franciásított krémes alkalmával azt is elfogyasztottam.
...üres a hűtő, ilyenkor kell(ene) kocsonyát főzni... :D


A tésztához tojást habosítottam cukorral, majd belekevertem a tejföl felét, hozzádolgoztam a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tejföl másik felét is. Margarinnal kikent tepsibe egyengettem (a lisztezés kimaradt, mostanában annyit bénázom, hogy jobb lenne elkerülnöm a konyhát - és minden mást is), a tetejére fagyasztott ribizlit szórtam. 200 °C-on kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon finom, puha, szaftos tésztájú süteményt kaptam eredményül, biztosan megsütöm még - majd szezonban meggyel is. ;)
Puszi a receptért Margit! :*


Hozzávalók: 3 egész tojás, 25 dkg cukor (10 dkg nádcukor+15 dkg vaníliás cukor), 2x1,5 dl tejföl, 30 dkg finomliszt, 1 sütőpor, 20 dkg fagyasztott ribizli (a mennyiség természetesen igény/tepsiméret szerint változhat).

---

A receptet Andi gluténmentesen készítette el. Itt megnézheted az ő változatát is.

12 megjegyzés :

Mónika írta...

Nagyon mutatós.:))

Süti Bazár írta...

Gyönyörű!! A szokásos pohár hideg tejemmel isteni uzsonna lenne :))

margit2 írta...

Örülök, hogy sikerült ribizlivel a lepényed! Ez már a Te kísérleted! Guszta lett nagyon! :-)
Azért hozhattál volna a fórumba is pár szeletkét nekünk...

Andi írta...

De gyönyörű! Vágyom én is valami ilyesmire.
Lehet megcsinálom a hétvégén!
Olyan piskóta állagú, nem?
Vagy könnyebb?

egycsipet írta...

Mónika, Yasmine, köszönöm! :)

Margitka, még tegnap késő este pötyögtem be (félálomban :D), akkor ki is ment a fejemből, hogy feltegyem hozzád is, de most SOS pótolom. :)

Andi, annál "szaftosabb", inkább a kefires-joghurtos kevertekhez hasonlít, de szerintem azoknál finomabb. Én legalábbis jóval többet megettem belőle, mint a hasonlókból szoktam, nagyon eteti magát. :DDD

margit2 írta...

Köszi Gabi! Láttad, hogy nagy siker volt a fórumban is! :-)

Thrini írta...

Készíteni és enni is szeretem az ilyen kevert sütiket. A ribizli különlegessé teszi, számomra legalábbis. Gyerekkorom óta nem ettem a kis bogyókból. Lehet hogy telepíteni kellene a kertbe? :)

szepyke írta...

Nem szeretem a ribiztlit, de majd kipiszkálom, köszönöm, elfogadom a nekem szánt darabot!:)))))

egycsipet írta...

Margitka, én köszönöm. :))

Thrini, ha szereted, szerintem megéri, nekünk is csak egy kis bokrunk van, de mindig szépen terem. Finom levesként, süteményben, tettem el ribizlizselét belőle, az is remek sütikben. :)

Szepyke, csak tessék! ;))

Melinda írta...

Már megint késő esti csábításra sarkall a kedvesnek nem nevezhető,de annál ínycsiklandóbb bejegyzése drága anyuka!
Én a meggyes változatot szoktam készíteni kicsiny családomnak,nade este 10 után?!:DDD

egycsipet írta...

Pedig én olyan de olyan kedves vagyok! :DDD
Legközelebb tessék korábban jönni! ;)

Andi/cuki írta...

Jujuj,biztos nincs már,lemaradtam? Nagyon guszta!:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...