2011. március 19., szombat

Zöldséges tészta

Ismét egy egyszerű étel, ami (illetve amihez hasonló) rendszeresen készül nálunk. Sok finom, színes, tavaszidéző zöldségből készül, ennél nem is vágyom most többre. :)


A tésztafőző vízzel indítok - felteszem melegedni. Ezután előkészítem a zöldségeket, tisztítás után csíkozom-kockázom-reszelem-szeletelem. Eddigre általában a víz is felforr, így mehet bele a só, olaj és a tészta, újraforrás után elzárom a tűzhelyet és lefedve hagyom a tésztát a vízben puhulni.
Egy wokban olajat hevítek. A felforrósodott olajba dobom a zöldségeket egymás után, 1-2 percnyi különbséggel: először a répát, majd a paprikákat, a hagymát, a cukkinit, a gombát és végül az átöblített, konzerv bébikukoricát. Kevergetve rövid ideig pirítom, párolom a zöldségeket, majd hozzáadok egy kevés friss, reszelt gyömbért, paradicsompürét, szójaszószt, sózom és borsozom. Ha szükséges, kevés vizet lehet hozzálöttyinteni. Balzsamecettel és mézzel ízesítem, végül hozzákeverem a leszűrt spagettit.
Tálaláskor egy kevés reszelt sajttal meg lehet szórni a tetejét.


Belekerült: (szőlőmag)olaj, 1 kisebb sárgarépa lereszelve, 1/3 sárga és 1/3 piros kaliforniai paprika csíkozva, 6-8 cm póréhagyma karikára vágva, 1 cukkini (20 cm) csíkokra vágva, 10 db normál csiperke szeletelve, 1/2 üveg bébikukorica falatnyi darabokra aprítva, gyömbér reszelve, 2 evőkanál paradicsompüré, só, bors, szójaszósz, balzsamecet, méz, szükség esetén kevés víz, kb. 20 dkg durum spagetti előre megfőzve.

8 megjegyzés :

Ami írta...

Ezt nevezem tökéletes ebédnek! :)

Most meg tudnám enni, akár a tányéron lévő kétszeres mennyiséget :)

Bianka írta...

Isteni lenne mai ebédre

Liza írta...

Nagyon fincsi lehet, bizony kell is a szervezetnek tél végén ilyen könnyű, vitamindús étel...:)

Viki írta...

Most már nekem úgyis mindegy, hiszen az egész délutánomat Nálad töltöttem, de ezt még meg kellett kivánnom. :) nagyon gusztusos. Júj de szertem az ilyen íz és színkavalkádokat.

egycsipet írta...

Ami, én duplázni szoktam. :DDD

Bianka, köszi! :)

Liza, ez így van! :)

Viki :D, köszönöm! :)

Ditta tortái írta...

Hú de fincsi lehet,nagyon tavaszias tényleg:-)

Ildy írta...

Klassz reci, és milyen jól mutat a sötét tányéron!

egycsipet írta...

Ditta, Ildy, köszönöm! :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...