2010. június 21., hétfő

Erdei s(h)erbet

Alig sherbet, majdnem sorbet. :)


Az ok igen egyszerű: kevés joghurtom volt itthon, így éppen csak megijeszthettem vele az erdei gyümölcsös alapot. Így is finom lett, természetesen nem krémes, mint a tejszínes, tojásos fagyik (értsd: a nemrég posztolt ribizlishez hasonlóan ehhez is jégcsákány szükséges, ha fagyottan műtenénk ki a dobozából... :D), de néha ilyen is kell, mert üde és frissítő, na és persze akár inni is lehet. ;))


Egy edénybe tettem a mirelit erdei mixet (készen kapható gyümölcskeverék), vízzel és cukorral lassú tűzön főztem - néhány percig forrni hagytam, ezután hagytam kihűlni. Amikor kihűlt, egy szűrőn átpasszíroztam, majd alaposan behűtöttem. Mielőtt a fagyigépbe töltöttem, elkevertem a joghurttal. Nem fagyott keményre a gépben (ez gondolom függ a tartály hőmérsékletétől), a dobozban annál inkább.


Hozzávalók: 60 dkg erdei mix (2 doboz), 2 dl víz, 5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint), 2 kis doboz joghurt (2x140 g).

7 megjegyzés :

Bianka írta...

Nagyon finom lehet, csodás a színe

ginko írta...

Elképesztően gusztusos! Még egy ilyen borongós napot is fel tudna dobni:)

Moha írta...

De gyönyörű színe van!

Andi írta...

Nincs valami jó idő, de szívesen hűsíteném magam vele! Isteni színe van!

egycsipet írta...

Köszönöm lányok! :))

A fotón egy kis napsütés is van, a fagyi mellé azt is szívesen adom nektek! Hátha bevonz egy kis jó időt... ;)

Andi/cuki írta...

Szuper színek, látszik,hogy igazi!-))

egycsipet írta...

Andi, köszönöm! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...