2010. június 30., szerda

Joghurtos citromfagylalt

Kellemesen savanykás, igazán hűsítő fagylalt a meleg nyári napokra - amik úgy tűnik, végre hajlandóak megmutatni magukat. Szóljatok, ha már unjátok a banánt, akarom mondani: a fagyit. :)) (Vicceltem, nehogy szóljatok, nem is akarom tudni... :D)


A kipréselt citromlevet elkeverem a cukorral, egy nagyon kevés sóval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáöntöm a joghurtot és egyneművé turmixolom. Ha nem elég hideg az alap, akkor bedobom a fagyasztóba 1 órácskára, ezután sokkal gyorsabban el fog készülni majd a fagyi a gépben. A tejszínt közepesen kemény habbá verem és összeforgatom a citromos-joghurtos keverékkel, majd beleöntöm a fagylaltgépbe és készre fagyasztom.


Az édesítésnél, különösen a citrusos, friss gyümölcsös fagyiknál, érdemes figyelembe venni, hogy az édes ízt hidegen kevésbé érezzük, így érdemes az alapot kissé édesebbre készíteni, hogy kifagyva ne legyen kellemetlenül savanyú az eredmény.


Hozzávalók: 280 g (2 pohár) natúr joghurt (esetleg kefir), 2 dl tejszín, 15-18 dkg cukor, kb. 1 dl frissen facsart citromlé, 1 nagyobb citrom finomra reszelt héja, kevés só.

Ez a recept már megjelent a Kifőztük magazin 4. számában. Az eddig megjelent számok, regisztráció és bejelentkezés után, továbbra is ingyenesen letölthetők az újság honlapján. FIGYELEM! Egereket izzítani, mindjárt itt a júliusi szám! ;)

12 megjegyzés :

Macus írta...

Még mindig szeretem a fagyit...

Limara írta...

Csak sóhajtozom....:))

Edó írta...

Nagyon finom,husito lehet!

Bianka írta...

Nagyon-nagyon fincsi és hűsítő lehet

egycsipet írta...

Köszi lányok! :)

Limara, kitartást a géphez! ;)

Viki írta...

Én még abszolut nem unom :) S van is egy kiló citrongyom itthon.
Ebből a mennyiségből mennyi fagyid lett? A fagyigép tartálya miatt kérdezem. Vagy vágjak bele dupla adagba és az egyiket tumixoljam, kevergessen a fagyasztőban? aztán majd összekeverem ? :)) húúúúúú de feladtad a leckét a sok citromomnak.

egycsipet írta...

Viki, akkor jóóóó! :D

Nekem másfél literes a tartályom, ez a mennyiség kb. pont jó bele. Egyébként mivel nem főzős, gyorsan megvan - mire az első adag elfogy, már vissza is hűl a tartály annyira, hogy mehessen bele a következő adag. ;))

Ha csinálod, kóstolgass szorgalmasan, úgy rémlik, volt aki kevesebb cukrot tett bele, plusz a citromok sem egyformák. Nálam volt már, amikor 3, és volt, hogy 1,5 citromból jött össze a szükséges mennyiség. :S

margit2 írta...

Na ez az, amit nem tudnék megunni soha! :-)

Névtelen írta...

Nagyon elnyalnék most belőle 1-2 gombócot...imádom a citromfagyit!

egycsipet írta...

Margitka, Pocak Panna, én is így vagyok vele, sőt egyre jobban és jobban megszeretem. :D

Andi/cuki írta...

Annyira jó a blogodra jönni a virágok közé!:-)) Na és, hogy mindig van fagyi is, szuper!:-))

egycsipet írta...

Andi, köszi! :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...