Még a múltkori rebarbara(be)vásárlás alkalmával készítettem fagyit is - főzött alappal, lágyra, gyerekbarát ízűre. :)
A rebarbarát a kétféle cukorral, kevés sóval, vízzel és a gyömbérrel fedő alatt megpároltam. Amikor már puha volt, hozzáadtam a tej felét és a tűzről levéve alaposan összeturmixoltam.
A tojássárgát kikevertem még egy kevés cukorral* és a keményítővel, majd belekevertem a maradék tejet is. Hozzáadtam a rebarbarás keveréket és a tűzre visszatéve besűrítettem. Mielőtt félrehúztam a tűzről, elkevertem benne egy kevés fahéjat, ezután hagytam kihűlni és a hűtőbe téve néhány órán át pihentettem.
Pihentetés után összeforgattam a félkeményre vert tejszínnel és géppel kifagyasztattam.
Hozzávalók: 200-250 g rebarbara, icipici só, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor, 10 g reszelt gyömbér, 2 evőkanál víz, 1+1 dl tej, 2 tojás sárgája, ízlés szerint* további 1-2 evőkanál cukor, 1 teáskanál keményítő, fél teáskanál fahéj, 2 dl félkeményre vert tejszínhab.
*A sárgákhoz adott cukor mennyiségének megállapításához érdemes megkóstolni a párolt rebarbarát, és ahhoz igazítani.
A rebarbarát a kétféle cukorral, kevés sóval, vízzel és a gyömbérrel fedő alatt megpároltam. Amikor már puha volt, hozzáadtam a tej felét és a tűzről levéve alaposan összeturmixoltam.
A tojássárgát kikevertem még egy kevés cukorral* és a keményítővel, majd belekevertem a maradék tejet is. Hozzáadtam a rebarbarás keveréket és a tűzre visszatéve besűrítettem. Mielőtt félrehúztam a tűzről, elkevertem benne egy kevés fahéjat, ezután hagytam kihűlni és a hűtőbe téve néhány órán át pihentettem.
Pihentetés után összeforgattam a félkeményre vert tejszínnel és géppel kifagyasztattam.
Hozzávalók: 200-250 g rebarbara, icipici só, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 evőkanál kristálycukor, 10 g reszelt gyömbér, 2 evőkanál víz, 1+1 dl tej, 2 tojás sárgája, ízlés szerint* további 1-2 evőkanál cukor, 1 teáskanál keményítő, fél teáskanál fahéj, 2 dl félkeményre vert tejszínhab.
*A sárgákhoz adott cukor mennyiségének megállapításához érdemes megkóstolni a párolt rebarbarát, és ahhoz igazítani.
5 megjegyzés :
Nagyon klassz, eszembe nem jutott, hogy a rebarbarából is lehet fagyit készíteni, van is egy hatalmas tövem. Még sosem készítettem főz9tt fagyit sem, de szeretném kipróbálni, mentem a a receptedet, köszi:)
Ízlett a gyerekeidnek? Mert náluk ők a nagy fagyifogyasztók.
Nagyon szeretem a rebarbarát, így fagyiban is nagyon kipróbálnám. ez a verzió is nagyon tetszik :)
Trollanyu, igen ízlett nekik, voltaképpen miattuk készült főzött alappal. Kissé finomít az ízén, nem mertem nekik elsőre nagyon rebarbarásra készíteni, azt nem biztos, hogy jól fogadták volna. :)
Vikvi, örülök, hogy tetszik! :)
A te receptjeid vissza adták a reményt, hogy lehet jó fagyi otthon is készíteni, eddig a csokis, vaníliás és epres fagyikat készítettem el, de ezt is ki fogom próbálni. A férjemnek folyamatosan kell készítenem az újabb adagokat. Köszi.
Natasanati, köszönöm! Nagyon örülök, hogy ízlenek nektek is! :))
Megjegyzés küldése