Margit2 sütött néhány napja nagyon guszta meggyes lepényt, le is csaptam a receptre. Némi gondom persze akadt, mert ugye miért ne fogyott volna már ki a fagyasztóból a meggy (...), helyette azonban van ribizli, bőségesen. :)) Kisebb adagban készítettem, ugyanis nem volt elég tejfölöm itthon, bár Margitka felajánlotta a tejszínt kiváltási lehetőségként, de a hétvégi franciásított krémes alkalmával azt is elfogyasztottam.
...üres a hűtő, ilyenkor kell(ene) kocsonyát főzni... :D
A tésztához tojást habosítottam cukorral, majd belekevertem a tejföl felét, hozzádolgoztam a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tejföl másik felét is. Margarinnal kikent tepsibe egyengettem (a lisztezés kimaradt, mostanában annyit bénázom, hogy jobb lenne elkerülnöm a konyhát - és minden mást is), a tetejére fagyasztott ribizlit szórtam. 200 °C-on kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon finom, puha, szaftos tésztájú süteményt kaptam eredményül, biztosan megsütöm még - majd szezonban meggyel is. ;)
Puszi a receptért Margit! :*
Hozzávalók: 3 egész tojás, 25 dkg cukor (10 dkg nádcukor+15 dkg vaníliás cukor), 2x1,5 dl tejföl, 30 dkg finomliszt, 1 sütőpor, 20 dkg fagyasztott ribizli (a mennyiség természetesen igény/tepsiméret szerint változhat).
---
A receptet Andi gluténmentesen készítette el. Itt megnézheted az ő változatát is.
...üres a hűtő, ilyenkor kell(ene) kocsonyát főzni... :D
A tésztához tojást habosítottam cukorral, majd belekevertem a tejföl felét, hozzádolgoztam a sütőporral elkevert lisztet, és végül a tejföl másik felét is. Margarinnal kikent tepsibe egyengettem (a lisztezés kimaradt, mostanában annyit bénázom, hogy jobb lenne elkerülnöm a konyhát - és minden mást is), a tetejére fagyasztott ribizlit szórtam. 200 °C-on kb. 30 percig sütöttem.
Nagyon finom, puha, szaftos tésztájú süteményt kaptam eredményül, biztosan megsütöm még - majd szezonban meggyel is. ;)
Puszi a receptért Margit! :*
Hozzávalók: 3 egész tojás, 25 dkg cukor (10 dkg nádcukor+15 dkg vaníliás cukor), 2x1,5 dl tejföl, 30 dkg finomliszt, 1 sütőpor, 20 dkg fagyasztott ribizli (a mennyiség természetesen igény/tepsiméret szerint változhat).
---
A receptet Andi gluténmentesen készítette el. Itt megnézheted az ő változatát is.