Első közös konyhai gépünk egy 3:1 szendvicssütő volt, még vadházas időszakunkban. Azóta is ezt használjuk, bár már ritkán kerül elő. A lánykámnak kb. egy hete jutott az eszébe a gofri, de hogy honnan, miről...? Néha jó lenne belelátni a fejébe. :D Az elmúlt napokban párszor megemlítette, így tegnap végre rá is szántam magam.
Nem szoktam szeretni a "használati utasítás recepteket", de ebben az esetben a géphez kapott jobban ízlik, mint bármelyik másik recept. Így azt használom, változtatások nélkül. Egyszerű elkészíteni, először a száraz hozzávalókat keverem össze, majd bele a folyadékok, végül keményre vert tojásfehérje. Ezután rövidke pihentetés következik, a forma kiolajozása és már indulhat is a sütögetés. :) Nálunk csokipuding és tejszínhab kerül általában a tetejére. :))
Egy kiadósabb leves után kiváló és bőségesen elég is.
Egy kiadósabb leves után kiváló és bőségesen elég is.
Hozzávalók (mérettől függően kb. 10 db gofrihoz - nekem 2 db kb. 13x13-as születik egy sütésre): 1,75 (280 g) csésze liszt, 2 teáskanál (8-9 g) sütőpor, 3 teáskanál (15 g) cukor, 0,5 teáskanál (3 g) só, 3 felvert tojássárgája, 1/3 csésze (80 ml/70 g) étolaj, 1,5 csésze (375 ml/365 g) tej, 3 tojásfehérje kemény habja. A tetejére puding, lekvár, Nutella, tejszínhab...