Gondolom nem csak én vagyok úgy vele, hogy szeretem a bohócos gyorsétterem csirkés szendvicsét, csak kissé sokallom az árát. A saját konyhánkban, a megszokott minőségű alapanyagokból nagyon hasonló szendvicset tudunk készíteni, érdemes hát elbíbelődni vele.
A húst megmosom, megszárítgatom, nagyobb darabokra vágom, majd húsdarálón kétszer ledarálom (vagyis ledaráltatom a férjemmel :D). Ezután sózom, borsozom, és hűtőbe teszem 1-2 órára (ha nincs elég időnk, ez a pihentetés nyugodtan elhagyható).
Egy tálcára alufóliát terítek, olajjal lekenem. Egy nagyobb fánkszaggató formát szintén megkenek olajjal, majd az olajozott fóliára téve, 1-2 evőkanálnyi húst teszek bele. A kanál hátát beolajozom és ezzel simítom a húsmasszát a formába. (Igyekszem a húst egyformán elosztani és figyelni arra is, hogy lehetőleg minél jobban összetömörítsem a húst.) Kb. 1-1,5 cm magas húspogácsákat készítek. Ezután a formát eltávolítom, újra lekenem a belsejét olajjal és újabb pogácsákat készítek, amíg a hús elfogy. (Másik lehetőség, hogy a húsmasszát "kinyújtjuk" és formára szúrjuk, mint ennél a receptnél.) Alufóliával letakarva ismét hűtőszekrénybe teszem 1-2 órára.
Hagyományos panírozáshoz készülök elő: egy csipet sóval felverem a tojást, egy-egy tányérba lisztet és zsemlemorzsát teszek. A hűtőből kivett húspogácsákat hagyományosan, először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva panírozom. A bepanírozott szeleteket ismét hűtöm, végül kb. 1 óra elteltével bő olajban, mint a rántott húst, kellemes aranybarna színűre sütöm.
Hamburgerzsemlében (a legjobb a saját készítésű), felcsíkozott jégsalátán, majonézzel tálalom.
Hozzávalók...
...kb. 6 húspogácsához: 1 nagyobb filézett csirkemell (kb. 60-70 dkg), 1/2 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt bors;
...a panírozáshoz: 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, csipet só;
...a formázáshoz és a sütéshez: olaj;
...a tálaláshoz: hamburgerzsemle, majonéz, jégsaláta, vagy ízlés szerint amit szeretünk.
Ez a recept is megjelent már a Kifőztük magazin második számában. Az újság pdf formátumban letölthető a magazin honlapján.
A húst megmosom, megszárítgatom, nagyobb darabokra vágom, majd húsdarálón kétszer ledarálom (vagyis ledaráltatom a férjemmel :D). Ezután sózom, borsozom, és hűtőbe teszem 1-2 órára (ha nincs elég időnk, ez a pihentetés nyugodtan elhagyható).
Egy tálcára alufóliát terítek, olajjal lekenem. Egy nagyobb fánkszaggató formát szintén megkenek olajjal, majd az olajozott fóliára téve, 1-2 evőkanálnyi húst teszek bele. A kanál hátát beolajozom és ezzel simítom a húsmasszát a formába. (Igyekszem a húst egyformán elosztani és figyelni arra is, hogy lehetőleg minél jobban összetömörítsem a húst.) Kb. 1-1,5 cm magas húspogácsákat készítek. Ezután a formát eltávolítom, újra lekenem a belsejét olajjal és újabb pogácsákat készítek, amíg a hús elfogy. (Másik lehetőség, hogy a húsmasszát "kinyújtjuk" és formára szúrjuk, mint ennél a receptnél.) Alufóliával letakarva ismét hűtőszekrénybe teszem 1-2 órára.
Hagyományos panírozáshoz készülök elő: egy csipet sóval felverem a tojást, egy-egy tányérba lisztet és zsemlemorzsát teszek. A hűtőből kivett húspogácsákat hagyományosan, először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva panírozom. A bepanírozott szeleteket ismét hűtöm, végül kb. 1 óra elteltével bő olajban, mint a rántott húst, kellemes aranybarna színűre sütöm.
Hamburgerzsemlében (a legjobb a saját készítésű), felcsíkozott jégsalátán, majonézzel tálalom.
Hozzávalók...
...kb. 6 húspogácsához: 1 nagyobb filézett csirkemell (kb. 60-70 dkg), 1/2 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt bors;
...a panírozáshoz: 2 db tojás, liszt, zsemlemorzsa, csipet só;
...a formázáshoz és a sütéshez: olaj;
...a tálaláshoz: hamburgerzsemle, majonéz, jégsaláta, vagy ízlés szerint amit szeretünk.
Ez a recept is megjelent már a Kifőztük magazin második számában. Az újság pdf formátumban letölthető a magazin honlapján.