Bodzaszörpből készülő limonádé avagy a mojito alkoholmentes, bodzára hangolt változata (bodzito :P). Kinek melyik a szimpatikusabb. :) Napnyugtakor mehet bele egy kis fehér rum is, de napközben így, hűsítőn, frissítőn az igazi.
Szerencsére a fűszeresemben nagyon szép a menta, így abból használok bele. Néhány szálról letépkedem a leveleket és egy kancsóba dobom. A lime-o(ka)t megmosom, négybe vágom, a levelekre csavarom a levét, és a kifacsart cikkelyeket is beledobom. Ezután egy halom tört jeget teszek az edénybe és törőfával kicsit megdolgozom a mentaleveleket és a lime-gerezdeket. Mehet rá a bodzaszörp, a bubis ásványvíz és végül még felturbózom némi jéggel. Szuper!
Bodzaszörpöt nem készítettem idén, tavaly nagyobb mennyiséget tettem el és még mindig van belőle, nálam így természetesen ez adja az alapízt. Ha nincs saját készítésű, lehet készen is vásárolni, de az ízesítésnél mindenképpen kóstoljunk, hogy az általunk használt szörphöz állítsuk az ízeket.
További remek limonádé recepteket próbálhatsz ki Moha konyhájából, ha letöltöd a Kifőztük magazin 4. számát!
Hozzávalók kb. másfél literhez: 3-4 szál menta levelei, 1-2 db lime, 5 dl szénsavas ásványvíz, 2,5 dl bodzaszörp (a mennyiség szörpfüggő, kóstoljunk), sok-sok tört jég és jégkocka.
Szerencsére a fűszeresemben nagyon szép a menta, így abból használok bele. Néhány szálról letépkedem a leveleket és egy kancsóba dobom. A lime-o(ka)t megmosom, négybe vágom, a levelekre csavarom a levét, és a kifacsart cikkelyeket is beledobom. Ezután egy halom tört jeget teszek az edénybe és törőfával kicsit megdolgozom a mentaleveleket és a lime-gerezdeket. Mehet rá a bodzaszörp, a bubis ásványvíz és végül még felturbózom némi jéggel. Szuper!
Bodzaszörpöt nem készítettem idén, tavaly nagyobb mennyiséget tettem el és még mindig van belőle, nálam így természetesen ez adja az alapízt. Ha nincs saját készítésű, lehet készen is vásárolni, de az ízesítésnél mindenképpen kóstoljunk, hogy az általunk használt szörphöz állítsuk az ízeket.
További remek limonádé recepteket próbálhatsz ki Moha konyhájából, ha letöltöd a Kifőztük magazin 4. számát!
Hozzávalók kb. másfél literhez: 3-4 szál menta levelei, 1-2 db lime, 5 dl szénsavas ásványvíz, 2,5 dl bodzaszörp (a mennyiség szörpfüggő, kóstoljunk), sok-sok tört jég és jégkocka.
5 megjegyzés :
Isteni lehet ebben a rekkenő melegben
Nagyon kívánatos. Ebben a hőségben különösen.:))
Amindenit! Úúúúgy megkívántam ezt a limonádét! Kérek szépen belőle, mert már elolvadok, olyan meleg van...
Bodzito :-DD Kinyúlok :-DD
Kinyúlok egy pohárért, és viszem :-)
Lányok, köszönöm! Vegyétek, vigyétek, ne olvadjatok! :))
Megjegyzés küldése