Talán már írtam korábban, hogy a lányom nagyon leveses. Különösen a krémleveseket szereti (talán mert nem látja, mi van benne :P), egyszerű betéttel, mint pl. pirítós, vagy reszelt sajt. Most éppen a brokkolira esett a választásunk, mirelitből, egy kis tejszínnel, ripsz-ropsz. :)
Egy közepes méretű, apróra vágott vöröshagymát, egy gerezd fokhagymával együtt megdinszteltem (ezt kicsit később tettem hozzá, hogy ne égjen meg), végül hozzáadtam egy csomag brokkolit. Felöntöttem vízzel, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítettem. Amikor a brokkoli megpuhult, botmixerrel pépesítettem, és a levest keményítővel elkevert tejszínnel sűrítettem. A végén még utána ízesítettem, és egy csipetnyi szárított petrezselyemzöldet és lestyánt adtam hozzá. Füstölt sajttal megszórva tálaltam.
Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj+2 dkg vaj, 1 csomag (450 g) mirelit brokkoli, kb. 1-1,2 l víz, só, bors, 2 teáskanálnyi ételízesítő (vega-mix, sómentes), 2 dl tejszín, 2 csapott evőkanál étkezési keményítő, szárított petrezselyemzöld, lestyán.
Egy közepes méretű, apróra vágott vöröshagymát, egy gerezd fokhagymával együtt megdinszteltem (ezt kicsit később tettem hozzá, hogy ne égjen meg), végül hozzáadtam egy csomag brokkolit. Felöntöttem vízzel, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítettem. Amikor a brokkoli megpuhult, botmixerrel pépesítettem, és a levest keményítővel elkevert tejszínnel sűrítettem. A végén még utána ízesítettem, és egy csipetnyi szárított petrezselyemzöldet és lestyánt adtam hozzá. Füstölt sajttal megszórva tálaltam.
Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj+2 dkg vaj, 1 csomag (450 g) mirelit brokkoli, kb. 1-1,2 l víz, só, bors, 2 teáskanálnyi ételízesítő (vega-mix, sómentes), 2 dl tejszín, 2 csapott evőkanál étkezési keményítő, szárított petrezselyemzöld, lestyán.