Kevés disznóságot szoktunk fogyasztani, de az óév utolsó és az újév első napján a hagyományokat (és babonákat) követve mindig sertés kerül az asztalra. Idén a szilveszteri vacsorához bőrös combot fogok sütni, a szokásos körítéssel, hagymás tört krumplival és párolt káposztával. Mivel a karácsonyi süteménytömeg után ilyenkor már nem igazán kívánjuk az édességeket, valószínűleg csak valami egyszerűen elkészíthető, könnyű desszertet fogok készíteni, illetve előkerül valamilyen pogácsa vagy egyéb sós rágcsa receptje.
Elsején már hagyomány a lencseleves - ettől gyerekkorom óta nem tudok szabadulni :P, de mostanra már megkedveltem. Újévkor a búékolás mellett nálunk egyéb alkalom is akad, így a leves mellé vendégváróval is készülni szoktam: itt jön a képbe kedvencünk a csülök, cipóba rejtve. A desszertfelelős a férjem lesz, ha jól sejtem, házi hagyományt készül teremteni ezzel, én pedig csak annyit tehetek, hogy szurkolok neki. :)))
A továbbiakban a blogon már szereplő és az alkalomhoz kapcsolható ételeket ajánlom figyelmetekbe:
sült füstölt csülök
savanyú káposztával töltött malac
hagymás tört burgonya
párolt (pezsgős) káposzta
kocsonya
csülkös cipó
graham csülkös cipó
sós apróságok, pogácsák
gesztenyés-narancsos pohárkrém
epres-csokis krémdesszert
fahéjas torony
kávés pohárdesszert
almával töltött palacsinta, fahéjöntettel
fagyival töltött palacsinta, gyümölcsöntettel
A továbbiakban a blogon már szereplő és az alkalomhoz kapcsolható ételeket ajánlom figyelmetekbe:
sült füstölt csülök
savanyú káposztával töltött malac
hagymás tört burgonya
párolt (pezsgős) káposzta
kocsonya
csülkös cipó
graham csülkös cipó
sós apróságok, pogácsák
gesztenyés-narancsos pohárkrém
epres-csokis krémdesszert
fahéjas torony
kávés pohárdesszert
almával töltött palacsinta, fahéjöntettel
fagyival töltött palacsinta, gyümölcsöntettel